Fritert hvitting med kryddersmør





Fritert hvitting med kryddersmør inneholder 260 Kalorier, 9 g Karbo, 8 g Protein og 21 g Fett pr 100 gr
Fritert hvitting med kryddersmør har beregnet å ha følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Fritert hvitting med kryddersmør er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
4stk filethvitting
1stksitron, saften
1sspersille, hakket
0,5literoljeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
3sshvetemel

Frityrrøre:

2dlhvetemel
0,5tssalt
1stkegg
2dllettøl
2ssolje

Kryddersmør:

200grmeierismør, romtemperert
3sspersille, hakket
0,5stksitron, saften av
1tshakket syltet estragon
50gr(frityrolje, mengden som tas opp av fisken og kun til fettberegning)


Annonse



Næringsdeklarasjon for Fritert hvitting med kryddersmør!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier260.181 055.19Kcal
Protein8.4034.07gram
Karbohydrat9.0536.70gram
Kostfiber0.491.99gram
Fett20.7884.28gram
Mettet fett10.5642.83gram
Alkohol0.34 %
Salt0.582.34gram
Pris på oppskriftenKr 5.21Kr 21.13Kroner
Hele oppskriften veier1 622 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Flå hvittingfiletene og tørk dem godt. Legg dem på en tallerken og press sitronsaft. Dryss over persillen. Snu dem et par ganger, og la dem ligge og trekke i sitronsaft og persille mens du lager frityrrøren og kryddersmør.

Frityrrøre lages enkelt ved å vispe sammen hvetemel, salt, egg og øl. La den svelle i ca 30 minutter.

Bland alle ingrediensene godt. Fukt et stykke matpapir og rull smøret inn som en pølse. Legg smøret i kjøleskap så det blir kaldt.

Tilbered fisken. Varm olje i en jerngryte. Ta filetene ut av sitronmarinaden og tørk dem. Vend dem så i hvetemel før de dyppes i frityrrøren.

Stek dem sprø og lysebrun i varm olje. Snu dem med en tresleiv. Når de er ferdig legges de på papir for å trekke ut oljen. Salt dem.

Anrett de friterte filetene på fat. Skjær kryddersmøret i skiver, ca 2 cm tykke. Legg smørskivene på en sitronskive, og plasser et stykke på hver filet. Sitronen hindrer smøret i å smelte utover fisken. Server med salat og kokte smørstekte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11923)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-06
Oppdatert dato:2003-05-06
Lesere: 2581 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.