Frityrkokt flyndrefilet med safranris





Frityrkokt flyndrefilet med safranris inneholder 147 Kalorier, 16 g Karbo, 6 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Frityrkokt flyndrefilet med safranris har beregnet å ha følgende allergener Egg, Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Frityrkokt flyndrefilet med safranris er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
0,5kgflyndrefilet
1dashsalt
sitron
olje til fritering
mye persille

Til risen:

1sssmør eller margarin
0,5tssafran
2dllangkornet ris
Ca 4,25dlvann
1tssalt

Til frityrrøre:

2dlhvetemel
0,5tssalt
1,5dløl eller melk
1stkeggehvite, stivpisket
50gr(frityrolje, mengden som tas opp av fisken og kun til fettberegning)


Annonse



Næringsdeklarasjon for Frityrkokt flyndrefilet med safranris!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier146.89458.61Kcal
Protein6.2719.58gram
Karbohydrat16.4551.36gram
Kostfiber0.431.34gram
Fett5.7718.01gram
Mettet fett1.865.81gram
Alkohol0.46 %
Salt0.993.10gram
Pris på oppskriftenKr 6.70Kr 20.92Kroner
Hele oppskriften veier1 249 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Smelt 1 ss smør til risen og tilsett safran. Ha i risen og la den putre et par minutter under omrøring. Tilsett salt. Ha på vann og la risen trekke under lokk ca 20 minutter - eller følg anvisningen på pakken.

Rør sammen mel, salt og væske til frityrrøren. Ha i den stivpikede hviten.

Varm opp oljen til 180 C. Oljen er passe varm hvis en loffbit blir gyllen på ett minutt.

Del fisken i passe store biter. Ha på salt og sitron. Vend fiskestykkene i frityrrøren med en gaffel og legg stykkene i den varme oljen, et par om gangen.

Friter fisken i oljen et par minutter og la den renne av på kjøkkenpapir.

Friter persillen meget raskt, ca 1/2 minutt. La den renne av.

Anrett fisk og persille på et varmt serveringsfat. Server rikelig med sitronbåter og den duftende safranrisen ved siden av.

Ta gjerne litt brød som tilbehør. Remuladesaus eller majones blandet med kefir eller rømme smaker også godt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11089)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fritert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04
Lesere: 2553 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fish & chips 2.Fish & chips 2.
Denne retten har 269,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.