Fylte vaktler inneholder
148 Kalorier,
6 g Karbo,
10 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Fylte vaktler har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fylte vaktler er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fylte vaktler!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 148.19 | 818.53 | Kcal |
Protein | 9.80 | 54.13 | gram |
Karbohydrat | 5.72 | 31.59 | gram |
Kostfiber | 0.89 | 4.92 | gram |
Fett | 9.09 | 50.21 | gram |
Mettet fett | 3.70 | 20.44 | gram |
Alkohol | 0.36 % | | | |
Salt | 0.49 | 2.72 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.40 | Kr 51.92 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 209 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 15,43 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrell og finhakk løken. Varm smøret i en kasserolle og fres løken til den er blank og myk. Tilsett villris og hønsebuljong. Kok opp og legg på lokk. La risen koke på svak varme i 20-45 min til den er mør.
Forvarm stekeovnen til 200 C. Tørk vaktlene med kjøkkenpapir og gni dem inn med salt og pepper.
La villrisen renne av i en sikt. Krydre den med salt og pepper og fyll vaktlene løst med den. Bind opp vaktlene med bomullstråd, eller sy igjen åpningene.
Legg vaktlene ved siden av hverandre med brystet opp i en liten langpanne. Legg en baconskive løst over hvert bryst. Stek fuglene midt i oven i 20 min. Øs dem ofte med smeltet smør og sjyen i langpannen.
Rens og skjær soppen i tynne skiver. Skrell og finhakk løken. Ta vaktlene ut av stekeovnen og slå av ovnen. Legg vaktler og bacon over på et serveringsfat og sett dem i stekeovnen så de holder seg varme.
Ha sopp og løk i langpannen. Sett pannen på en varm plate og stek sopp og løk noen minutter under omrøring til løken er myk. Dryss på melet og rør godt. Tilsett buljong og rør til en klumpfri saus. La sausen koke i 5 min.
Skyll timian om nødvendig, plukk av bladene og hakk dem fint. Rør timian og whisky i sausen og smak den til med salt og pepper. Rør inn fløten og server sausen til vaktlene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8071)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22
Lesere:
6463 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.