Gelégodteri



Gelégodteri oppskrift.
Fotograf: Dansukker
Godteri til påske.

Oppskriften inneholder 138 Kalorier, 32 g Karbo, 2 g Protein og 0 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Gelégodteri er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2111 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
5dlbringebær
3dlvann
1dlDansukker Glykosesirup
1,25dlDansukker Sukker
6plate(r)gelatin
50grDansukker Sukker til å vende godteriet i
Olje til formene




Kalorier og næringsinnhold i Gelégodteri med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier138.201 194.7429.87Kcal
Protein1.5113.050.33gram
Karbohydrat32.19278.286.96gram
Kostfiber1.1610.030.25gram
Fett0.121.040.03gram
Mettet fett0.000.000.00gram
Salt0.010.060.00gram
Pris på oppskriftenKr 6.69Kr 57.84Kr 1.45.-
Hele oppskriften veier865 totalt865 pr porsj22 pr stk gram
Energiprosent fra karbo93,16 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 40 stykker

Legg bringebærene i en gryte, og hell på vannet. La koke under lokk i 10 minutter.
Sil bort bringebærene. Hell tilbake bringebærsaften i gryten, og tilsett glykosesirup og sukker. Kok på svak varme til massen er 122 °C.
Legg gelatinarkene i bløt i rikelig med vann i 5 minutter. Tilsett gelatinbladene i den ferdigkokte massen, og rør ordentlig. Kjøl ned til 70 °C.
Smør isterningsformer eller godteriformer med olje, og hell deretter i den kjølnede massen. La stå og stivne i romtemperatur. Sett deretter formene i fryseren i et par timer, siden det da blir enklere å få godteribitene ut av formene.
Vend bitene i sukker, så klistrer de ikke så lett i hverandre. Oppbevares tørt i en boks med lokk.

Bringebærene kan skiftes ut med andre bær, f.eks. stikkelsbær, blåbær eller moreller.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 33650)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Konfekt
Innlagt dato:2018-02-24
Oppdatert dato:2018-02-25


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gelégodteri.Gelégodteri.
Denne retten har 138,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marmeladegodteri.Marmeladegodteri.
Denne retten har 241,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 56,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Syrlige bringebærremser.Syrlige bringebærremser.
Denne retten har 248,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 57,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.