Gravet sild med majonessaus



Gravet sild med majonessaus inneholder 191 Kalorier, 1 g Karbo, 7 g Protein og 18 g Fett pr 100 gr
Gravet sild med majonessaus har beregnet å ha følgende allergener Egg, Fisk, Melk, Sennep, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Gravet sild med majonessaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere: 4065 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1kgurenset fjordsild eller 600 g renset

Eddiklake:

4dlvann
2dleddik, 7%
1sssalt

Saus med majones

1dlmajones
1dlrømme
2sssennep
1tssalt
15stkhel hvit pepper
1sshakket gressløk eller løk
2feddhvitløk
1dldill, hakket




Næringsdeklarasjon for Gravet sild med majonessaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier191.32705.25Kcal
Protein7.3727.17gram
Karbohydrat0.943.47gram
Kostfiber0.110.41gram
Fett17.5464.66gram
Mettet fett3.8814.30gram
Salt1.816.67gram
Pris på oppskriftenKr 4.32Kr 15.92Kroner
Hele oppskriften veier1 475 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo1,96 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Rens, skyll og ben ut silda. Bland vann, eddik og salt. La filetene ligge i eddiklaken til kjøttet er hvitt, små sild ca 4 timer, større sild ca 6 timer.

Ta dem opp og la dem renne godt av, for eksempel i dørslag. Dra deretter av skinnet. Lag i mellomtiden sausen.

Bland majones med rømme, sennep, krydder, løk og dill. Pepperkornene skal være grovstøtte og hvitløken presset.

Legg de avrente filetene lagvis med sausen i et glass eller en bolle. Sett den i kjøleskap. Silda er ferdig til å spises etter minst ett døgn. Holder seg omkring én uke.

Serveres som smørbrødpålegg eller som middagsrett sammen med kokte poteter.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11478)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-04
Oppdatert dato:2003-05-04


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.