Hakkasteik eller brurasteik inneholder
269 Kalorier,
19 g Karbo,
15 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Hakkasteik eller brurasteik har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hakkasteik eller brurasteik er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 15 lesere
Lesere:
18167 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hakkasteik eller brurasteik!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 269.04 | 941.64 | Kcal |
Protein | 14.96 | 52.36 | gram |
Karbohydrat | 18.69 | 65.42 | gram |
Kostfiber | 3.14 | 10.99 | gram |
Fett | 14.24 | 49.84 | gram |
Mettet fett | 5.38 | 18.83 | gram |
Salt | 0.11 | 0.37 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.97 | Kr 45.40 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 400 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 27,78 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bløyt gryna natta over. Kok dei godt. Kok kjøt og flesk, og mal det. Før tok dei alltid eit stykke kjøt til side, løyste muskelfibrane godt frå einannan og hadde det i steika til slutt. Dette bruka dei for at ho skulle verta seig. Ha fleske- og kjøtfeitt i grytebotnen og bland byggryn og kjøt godt. Vert det for turt, så spe med kjøtkrafta. Salt og pepar etter smak. Hakkasteik skal vera nokså feit. Poteter og kålrotstappe til.
Denne retten var brudlaupsmat i eldre tider, til frukost eller til kvelds. Då var det alltid potetkaker attåt, i staden for poteter.
Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Det norske Samlaget
(Intern: 18196)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-03
Oppdatert dato:2004-07-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift