Hakkasteik eller brurasteik



Hakkasteik eller brurasteik inneholder 269 Kalorier, 19 g Karbo, 15 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Hakkasteik eller brurasteik har beregnet å ha følgende allergener Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hakkasteik eller brurasteik er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 15 lesere
Lesere: 18167 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
400grbyggryn
0,5kgflesk
0,5kgkalve- eller lammekjøt, kjøtet kan vera ferskt eller salta




Næringsdeklarasjon for Hakkasteik eller brurasteik!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier269.04941.64Kcal
Protein14.9652.36gram
Karbohydrat18.6965.42gram
Kostfiber3.1410.99gram
Fett14.2449.84gram
Mettet fett5.3818.83gram
Salt0.110.37gram
Pris på oppskriftenKr 12.97Kr 45.40Kroner
Hele oppskriften veier1 400 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo27,78 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Bløyt gryna natta over. Kok dei godt. Kok kjøt og flesk, og mal det. Før tok dei alltid eit stykke kjøt til side, løyste muskelfibrane godt frå einannan og hadde det i steika til slutt. Dette bruka dei for at ho skulle verta seig. Ha fleske- og kjøtfeitt i grytebotnen og bland byggryn og kjøt godt. Vert det for turt, så spe med kjøtkrafta. Salt og pepar etter smak. Hakkasteik skal vera nokså feit. Poteter og kålrotstappe til.
Denne retten var brudlaupsmat i eldre tider, til frukost eller til kvelds. Då var det alltid potetkaker attåt, i staden for poteter.

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Det norske Samlaget
(Intern: 18196)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-03
Oppdatert dato:2004-07-03


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Spekeskinke og byggrynsrisotto.Spekeskinke og byggrynsrisotto.
Denne retten har 76,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggotto med søtpotet.Byggotto med søtpotet.
Denne retten har 105,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grynpølse fra Hadeland.Grynpølse fra Hadeland.
Denne retten har 128,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.