Hakkekjøtt av elghode inneholder
104 Kalorier,
1 g Karbo,
13 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Hakkekjøtt av elghode har ingen allergener
Hakkekjøtt av elghode er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
9566 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hakkekjøtt av elghode!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 104.14 | 438.56 | Kcal |
Protein | 13.38 | 56.35 | gram |
Karbohydrat | 0.66 | 2.78 | gram |
Kostfiber | 0.23 | 0.97 | gram |
Fett | 5.28 | 22.24 | gram |
Mettet fett | 2.06 | 8.68 | gram |
Salt | 1.44 | 6.05 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.04 | Kr 50.70 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 685 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,53 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Dette var vanlig husmannskost. Den som skjøt en elg fikk innmat og hode, og det var ganske mye mat i et elghode. I tidligere tider ble retten brukt mest i elgjakta på grunn av dårlige oppbevaringsmuligheter.
Flå elghodet og del de i fire med øks. Vann det ut i 2-3 dager. Skift vann et par ganger om dagen.
Kok hodet til kjøttet løsner, ca 3 timer. Ta opp hodet og la det kjølne litt før kjøttet plukkes av. Skjær bort og kast øyne, hjerne, mule, osv. og mal kjøttet på kjøttkvern.
Bland kjøtt, kraft, løk og krydder og la det koke i 30-60 minutter. Ha i gelatin til slutt. Hell over i form kledd med matpapir og avkjøl. Serveres varm med poteter, tyttebær og flatbrød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13469)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-12
Oppdatert dato:2003-05-12
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift