Hjemmelagd flatbrød



Hjemmelagd flatbrød oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Hjemmelagd flatbrød inneholder 198 Kalorier, 37 g Karbo, 7 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Hjemmelagd flatbrød har beregnet å ha følgende allergener Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hjemmelagd flatbrød er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere: 8214 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1kggrovbakstmel
7dlvann
1tssalt
2dlbyggmel til utbaking
Takke, kjevle, bakstefløy, melpensel og rulle.




Kalorier og næringsinnhold i Hjemmelagd flatbrød med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier197.873 615.08241.01Kcal
Protein6.92126.438.43gram
Karbohydrat37.26680.7445.38gram
Kostfiber5.0492.086.14gram
Fett1.2322.471.50gram
Mettet fett0.142.560.17gram
Salt0.386.930.46gram
Pris på oppskriftenKr 0.88Kr 16.08Kr 1.07.-
Hele oppskriften veier1 827 totalt1 827 pr porsj122 pr stk gram
Energiprosent fra karbo75,32 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 15 flatbrød

1. Kok opp vannet og hell det over mel iblandet salt i bakebollen.
2. Avkjøl noe og elt deigen sammen. Deigen skal være fast. Legg den i en plastpose i kjøleskapet til den er gjennomkald. Deigen kan ligge i kjøleskapet til neste dag.
3. Del deigen i like emner (ca. 200 g pr. emne) til takke 60 cm i diameter, noe mindre til en mindre takke.
4. Form hvert emne til en flat litt tykk leiv. Dekk leivene med plast.

5. Ha godt med byggmel på rent bakebord og kjevl fra midten og utover til tynn stor leiv. Pass hele tiden på at leiven er løs på bordet. Børst av løst mel.
6. Flytt leiven over på varm takke ved hjelp av bakstefløyen. Den siden som var opp på bakebordet skal være ned på takken. Børst av løst mel og dra over rullen slik at flatbrødet fester seg til takka og ikke krymper.

7. Stek flatbrødet til det begynner å bli tørt på overflaten, snu og stek det videre til det har litt brune flekker. Pass varmen så det ikke blir brent.
8. Leivene behøver ikke steke ferdig på takka, de kan brettes i to, legges i stekeovnen og etterstekes/tørkes ved 100°C med åpen ovnsdør.

Tips: Oppbevar flatbrød kaldt og tørt.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20487)
Kategori: Flatbrød
Diett/allergi: Uten melk
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2005-10-15
Oppdatert dato:2005-10-15


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjemmelagd flatbrød.Hjemmelagd flatbrød.
Denne retten har 197,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flatbrød fra Jølster.Flatbrød fra Jølster.
Denne retten har 191,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.