Fotograf:
Matprat.no
Hjemmelagd flatbrød inneholder
198 Kalorier,
37 g Karbo,
7 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Hjemmelagd flatbrød har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjemmelagd flatbrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 2 lesere
Lesere:
9046 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Hjemmelagd flatbrød med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 198.31 | 3 623.12 | 241.54 | Kcal |
Protein | 6.98 | 127.52 | 8.50 | gram |
Karbohydrat | 37.26 | 680.74 | 45.38 | gram |
Kostfiber | 6.13 | 112.00 | 7.47 | gram |
Fett | 1.01 | 18.45 | 1.23 | gram |
Mettet fett | 0.19 | 3.47 | 0.23 | gram |
Salt | 0.38 | 6.88 | 0.46 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 0.88 | Kr 16.08 | Kr 1.07 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 827 totalt | 1 827 pr porsj | 122 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 75,15 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 15
flatbrød
1. Kok opp vannet og hell det over mel iblandet salt i bakebollen.
2. Avkjøl noe og elt deigen sammen. Deigen skal være fast. Legg den i en plastpose i kjøleskapet til den er gjennomkald. Deigen kan ligge i kjøleskapet til neste dag.
3. Del deigen i like emner (ca. 200 g pr. emne) til takke 60 cm i diameter, noe mindre til en mindre takke.
4. Form hvert emne til en flat litt tykk leiv. Dekk leivene med plast.
5. Ha godt med byggmel på rent bakebord og kjevl fra midten og utover til tynn stor leiv. Pass hele tiden på at leiven er løs på bordet. Børst av løst mel.
6. Flytt leiven over på varm takke ved hjelp av bakstefløyen. Den siden som var opp på bakebordet skal være ned på takken. Børst av løst mel og dra over rullen slik at flatbrødet fester seg til takka og ikke krymper.
7. Stek flatbrødet til det begynner å bli tørt på overflaten, snu og stek det videre til det har litt brune flekker. Pass varmen så det ikke blir brent.
8. Leivene behøver ikke steke ferdig på takka, de kan brettes i to, legges i stekeovnen og etterstekes/tørkes ved 100°C med åpen ovnsdør.
Tips: Oppbevar flatbrød kaldt og tørt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20487)
Kategori:
Flatbrød
Diett/allergi:
Uten melk
Land:
Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2005-10-15
Oppdatert dato:2005-10-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift