Fotograf:
Frukt.no
Hjemmelaget potetstappe er alltid populært, og det går raskere å lage enn du tror. Neste gang du serverer det, forsøk å servere bakt løk til.
Kjempegodt!
Her serverer vi kyllingpølser ved siden av. Oppskriften inneholder
44 Kalorier,
6 g Karbo,
1 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjemmelaget potetstappe og bakt løk er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5264 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjemmelaget potetstappe og bakt løk!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 44.11 | 295.54 | Kcal |
Protein | 0.97 | 6.50 | gram |
Karbohydrat | 6.34 | 42.48 | gram |
Kostfiber | 1.18 | 7.91 | gram |
Fett | 1.39 | 9.31 | gram |
Mettet fett | 0.84 | 5.63 | gram |
Salt | 38.60 | 258.64 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.94 | Kr 19.70 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 680 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 57,49 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrell løk og skjær et snitt under og i toppen. Lag et kryss i toppen, sett løken på en seng av grovt salt i en ildfast form. Bak løken ved 180 grader i ca. 30 minutter, alt etter hvor stor løken er.
Skrell og del poteter i små biter. Skrell hvitløk og kok sammen med potetene i lettsaltet vann. Ta vare på kokevannet.
Mos potetene og tilsett finhakket kruspersille og spe med kokevannet til passe konsistens.
Smak til med salt og pepper helt til slutt.
Server løken med en smørklatt i krysset på toppen og en kvist kruspersille (du kan bruke den krydderurten du liker) og hjemmelaget potetstappe for eksempel til pølser eller ovnsstekt laks.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Frukt.no
(Intern: 28186)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-02-07
Oppdatert dato:2011-02-07
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift