Fotograf:Frukt.no Vaniljekrem er kjempegodt som fyll bl.a. i pavlova. Og siden vi bruker 6 eggehviter i pavlova-bunnen, så bruker vi de 6 eggeplommene til vaniljekremen.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Rør eggeplommer, sukker, maisstivelse og frøene fra vaniljestangen sammen i en kjele til du får en glatt blanding.
Tilsett melken og sett kjelen over på medium varme. Rør hele tiden til det tykner. Kremen må ikke koke.
La vaniljekremen avkjøle.
Du kan gjerne lage vaniljekremen dagen før den skal brukes. Den holder seg noen dager i kjøleskapet.
Vaniljekremen kan gjerne blandes med pisket kremfløte eller den kan brukes alene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 33970)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Tilbehør Innlagt dato:2018-06-14
Oppdatert dato:2018-06-14