Fotograf:Meny Hjemmelaget vaniljekrem, også kalt eggekrem, er godt til desserter, boller og kaker som for eksempel eplekake. Skal du bruke vaniljekremen i pavlova eller verdens beste blander du den med 3 dl pisket kremfløte. Denne oppskriften holder til ca. 15 skoleboller.
Pisk sammen eggeplommer, sukker og maizenna i en bolle.
Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger sammen med melk i en kjele og kok opp. Hell den varme melken gjennom en sil (slik at du får fjernet vaniljestengene) over eggeblandingen og pisk godt sammen.
Ha blandingen tilbake i kjelen og kok opp under omrøring. Når vaniljekremen er tykk og glatt har du den over i en bolle. Avkjøl den gjerne over kaldt vannbad under omrøring, slik at den blir kald raskere.
Skal du lage fyll til Pavlova eller Verdens beste, pisker du 3 dl kremfløte til krem og blander det inn i vaniljekremen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 2118967033)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Tilbehør Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-08-05
Oppdatert dato:2017-08-05
Lesere: 28709 totalt.