Fotograf:
Mat.no
Hvalfangsten har lange og rike tradisjoner i Sandefjord. Og – nå som hvalkjøttet er å få igjen, var det naturlig at en av mesterkokk Solvolds gode retter inneholde det. Oppskriften inneholder
69 Kalorier,
3 g Karbo,
12 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hvalbiff med løkkompott er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5136 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hvalbiff med løkkompott!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 69.30 | 292.79 | Kcal |
Protein | 11.67 | 49.31 | gram |
Karbohydrat | 3.07 | 12.97 | gram |
Kostfiber | 0.76 | 3.21 | gram |
Fett | 0.98 | 4.14 | gram |
Mettet fett | 0.22 | 0.93 | gram |
Salt | 0.20 | 0.85 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.97 | Kr 42.12 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 690 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 17,72 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skrell løk og skjær i ringer/strimler. Brun løken lett i litt smør i panne. Kok ut av pannen med eddik/kraft. Ha løken og utkoket i en ildfast form. Settes i 200 gr varm ovn 20-30 minutter.
Skjær kjøttet i biffer og brun dem i raskt i smør på alle sider.
Når det står igjen ca. 6 minutter av ovnstiden, legges biffene inn og får steke med den siste tiden.
Ha løk/kraft fra formen i en kjele. Pisk smøret forsiktig inn. Smak til med salt og pepper.
Ta løken opp. Fordel biffene på varme tallerkener. Og fordel løkkompotten på toppen. Ha gode poteter og den silte sjyen fra løken i tillegg.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 2118968623)
Kategori:
Stekepanne
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-06-22
Oppdatert dato:2002-06-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift