Hvitlefse fra Nordland





Hvitlefse fra Nordland inneholder 228 Kalorier, 45 g Karbo, 4 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Hvitlefse fra Nordland har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Hvitlefse fra Nordland er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
1kgsiktet hvetemel krydret med 1 ts salt og 0,5 ts
1sssirup
100grsmør
1tshornsalt
7dlvann, lunkent

Ry:

250grrugmel
500grpotetmel
1,5dlsukker
1tseddik
5dlvann


Annonse



Næringsdeklarasjon for Hvitlefse fra Nordland!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier227.717 295.83Kcal
Protein4.12132.00gram
Karbohydrat44.811 435.71gram
Kostfiber1.7355.43gram
Fett3.17101.57gram
Mettet fett1.7355.43gram
Salt0.041.39gram
Pris på oppskriftenKr 1.45Kr 46.46Kroner
Hele oppskriften veier3 204 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ingrediensene blandes sammen til en fast deig. Lefsene skal være tynne og stekes lett på en side før de legges under press.

Ingrediensene til ryen blandes sammen. Litt av røren legges på lefsens rettside, så skal den gnus ut over lefsen med flat hånd til den blir hvit og blank.

Lefsene legges på en plate med rysiden opp og tørkes ved svak varme i ovnen, ca 80 C.

Hvitlefsa bløtes på vrangen med lunkent vann og smøres med sukker og smør. Brett sammen slik at hvitsiden kommer ut.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12994)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Lesere: 7746 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.