Hvitlefse fra Nordland inneholder
229 Kalorier,
45 g Karbo,
4 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Hvitlefse fra Nordland har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hvitlefse fra Nordland er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
10064 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hvitlefse fra Nordland!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 228.93 | 7 334.92 | Kcal |
Protein | 4.26 | 136.49 | gram |
Karbohydrat | 44.81 | 1 435.71 | gram |
Kostfiber | 2.42 | 77.54 | gram |
Fett | 3.09 | 99.00 | gram |
Mettet fett | 1.70 | 54.47 | gram |
Salt | 0.04 | 1.16 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.45 | Kr 46.46 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 204 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 78,29 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ingrediensene blandes sammen til en fast deig. Lefsene skal være tynne og stekes lett på en side før de legges under press.
Ingrediensene til ryen blandes sammen. Litt av røren legges på lefsens rettside, så skal den gnus ut over lefsen med flat hånd til den blir hvit og blank.
Lefsene legges på en plate med rysiden opp og tørkes ved svak varme i ovnen, ca 80 C.
Hvitlefsa bløtes på vrangen med lunkent vann og smøres med sukker og smør. Brett sammen slik at hvitsiden kommer ut.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12994)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-09
Oppdatert dato:2003-05-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift