Julefrukt:
2 boks hermetiske pærer evet pærer i lake
1 boks hermetiske aprikoser eller fersken
1 pk tørkede fiken
3 stjerneanis
½ ts kardemomme
½ ts nellik
2 ts potetmel rørt ut i litt vann
smak til med sukker
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis (hvis du kan skrive Ole i eggedosisen, er den stiv nok).
Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og bland kremen lett inn i eggedosisen.
Hell isen i tomme yoghurtbegre og sett dem i fryseren.
Sjokoladestjerner lager du ved å helle smeltet kokesjokolade i en liten plastpose, klipp et lite hull i det ene hjørnet. Trykk ut sjokoladen på et overheadsark eller et ark aluminiumsfolie som er smurt med litt olje. Stjernene settes i fryseren noen minutter til de har stivnet.
Hell laken fra den hermetiske frukten i en kasserolle sammen med krydderet og evtentuelt litt sukker. Ønsker du mer kryddersmak på frukten, kan du tilsette mer krydder.
Del frukten opp i passe biter og tilsett i laken, kok opp. Tilsett potetmel mens du rører og varm opp til kokepunktet. Må ikke koke.
Hvelv isen på fat ved servering, Hell noe av den varme julefrukten over isen ved servering og resten av frukten serveres i en bolle ved siden av. Pynt med en sjokoladestjerne.