Fotograf:
Knut Pettersen
Grunnmasse gelato inneholder
227 Kalorier,
25 g Karbo,
4 g Protein og
12 g Fett pr 100 gr
Grunnmasse gelato har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grunnmasse gelato er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 6 lesere
Lesere:
28003 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Grunnmasse gelato!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 226.71 | 165.50 | Kcal |
Protein | 4.20 | 3.07 | gram |
Karbohydrat | 25.41 | 18.55 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 12.03 | 8.78 | gram |
Mettet fett | 6.19 | 4.52 | gram |
Salt | 0.08 | 0.06 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.81 | Kr 2.05 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 438 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 44,83 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Eggeplommer piskes med sukker. Helmelk kremfløte gis et oppkok og tilsettes eggemassen i en tynn stråle under grundig pisking; massen has tilbake i gryten under svak varme (eller best under vannbad) og varmes/piskes til den tykner og skummet forsvinner.
Den avkjøles i kjøleskap før den anvendes.
Massen er nå klar til å tilsettes smaksvarianter.
Tips:
En italiensk gelato er en bløt kremet sak, kompakt og slett ikke luftig, med en kraftig smak og en unik seig konsistens - den serveres ikke så kald som man ellers er vant til, så den skal derfor serveres i et ikke varme/kulde-ledende materiale (beger, vaffel eller skåler som først har vært i fryseren).
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Alletiders kogebog
(Intern: 21902)
Kategori:
Dessert
Land:
Italia
Innlagt dato:2006-05-08
Oppdatert dato:2006-05-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift