Sett ovnen på 125 °C.
Visp sammen eggeplommer og sukker.
Ha fløten og melken i en liten gryte. Del vaniljestangen og skrap frøene ned i fløtemelken. Kok opp.
Hell den varme fløtemelken over egg- og sukkerblandingen under omrøring.
Fordel røren i små porsjonsformen, og sett dem i en ildfast form i nedre del av ovnen. Hell varmt vann i formen til det dekker nesten halve porsjonsformen.
Stek i 40–50 minutter til røren har stivnet. Når du rister på formen, skal det ikke være for mye bevegelse i midten.
Avkjøl brûléene i kjøleskap (gjerne over natten).
Før servering: Strø over et tynt lag med Demerarasukker, og brenn sukkeret med en gassbrenner eller i ovnen under grillen på 250 °C i noen minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 34585)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Dessert Innlagt dato:2019-01-25
Oppdatert dato:2019-01-25