Fotograf:
Freia
Kjempe-Monolit inneholder
313 Kalorier,
16 g Karbo,
10 g Protein og
23 g Fett pr 100 gr
Kjempe-Monolit har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kjempe-Monolit er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5881 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Kjempe-Monolit med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 313.09 | 4 893.60 | 489.36 | Kcal |
Protein | 9.51 | 148.64 | 14.86 | gram |
Karbohydrat | 15.53 | 242.73 | 24.27 | gram |
Kostfiber | 3.91 | 61.11 | 6.11 | gram |
Fett | 22.79 | 356.21 | 35.62 | gram |
Mettet fett | 5.29 | 82.68 | 8.27 | gram |
Salt | 0.16 | 2.49 | 0.25 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.37 | Kr 83.93 | Kr 8.39 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 563 totalt | 1 563 pr porsj | 156 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 19,84 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 10
stykker
Her må man lage en form av aluminiumsfolie som er like stor som toppen på brødformen. Klem aluminiumsfolien rund toppen, form den til og sett den på en stekeplate. Pisk eggehviter og sukker til marengs, vend forsiktig inn mandlene og fordel røren i aluminiumsfolieformen. Stekes ved 180°C i ca. 25 minutter, til den er gylden brun. Avkjøl.
Bruk en brødform på 1-1 1/2 liter. Kle innsiden av formen med plastfolie. Dette for at det er lettere å få ut kaken når den er ferdig. Lag gelé etter anvisningen på pakken, men bruk bare 3 1/2 dl vann. Hell den i formen og sett formen i kjøleskap så geléen stivner.
Lag sjokolademousse som versjon 2 på posen. Legg sjokolademoussen over den stivnede geléen i formen. Skjær til nøttebunnen og legg den på toppen av sjokolademoussen. Dekk til med plasten og sett formen kaldt over natten.
Varm opp 1/2 dl fløte og ha i hakket sjokolade. Ta kjelen til side og la sjokoladen smelte. Rør det sammen og tilsett 1/2 dl kald fløte. La glasuren avkjøles helt. Hvelv kaken over på et fat og smør glasuren på i et tynt lag.
La kaken stå kaldt til den skal serveres.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Freia
(Intern: 28389)
Tilberedningstid:
9 timer
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-04-30
Oppdatert dato:2011-04-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift