Fotograf:Dansukker
Sjokoladekrem med myntemarengstopp inneholder 345 Kalorier, 45 g Karbo, 3 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr Sjokoladekrem med myntemarengstopp har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hakk sjokoladen, og sett til side.
Bland kremfløte og gelésukker i en liten gryte. Kok opp, og la koke i 30 sekunder.
Hell den varme fløten over den hakkede sjokoladen. Tilsett muscovadosukker og vaniljesukker. Rør til en jevn røre, hell over i seks små skåler, og la stivne.
Til marengsen varmes eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst.
Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i en skål. Visp marengsen i 5–10 minutter, tilsett melis litt etter litt, og smak til med peppermynte.
Sprøyt marengsen over sjokoladekremen, og brun utsiden med en gassbrenner.
Topp med hakkede ristede hasselnøtter.
Tips
Lag små marengser av resten av røren.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 32756)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert Innlagt dato:2016-12-21
Oppdatert dato:2016-12-21