Fotograf:Dansukker Sjokoladepudding med kaffekaramellsaus er en luksusvariant av en barnlig klassiker. Server sjokoladepuddingen med kaffekaramellsaus i fine glass, og pynt gjerne med krem og kakaopulver.
Oppskriften inneholder 365 Kalorier, 26 g Karbo, 2 g Protein og 28 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Begynn med kaffekaramellsausen. Bland sukker og sirup i en gryte. La koke i ca. 2 minutter til blandingen begynner å karamellisere seg eller tykne litt.
Hell i fløten litt om gang og til slutt kaffen, kok i ytterligere 4 min. Avkjøl, og hell deretter litt karamellsaus i bunnen av glassene. Sett i kjøleskap for å stivne.
I mellomtiden lager du sjokoladepuddingen. Bland fløte, maisstivelse, sukker, kakao, smør og salt i en kasserolle. Tilsett hakket sjokolade.
Kok opp til kremen har tyknet, ca. 2–3 minutter, rør hele tiden. Avkjøl.
Hell sjokoladepuddingen over karamellsausen og sett den i kjøleskapet i ca. 1–2 timer.
Pynt med krem og kakao.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35166)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert Innlagt dato:2020-06-19
Oppdatert dato:2020-06-19