Fotograf:
Melk.no
Tilbehør sitronkrem, karamellkrem, yoghurtsorbet og bringebærflak.
Her presenterer vi en dessert med smaker fra Nord-Norge. Oppskrift av Roy Magne Berglund. Oppskriften inneholder
238 Kalorier,
27 g Karbo,
3 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bløtkake med sviskefyll. er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
12927 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Bløtkake med sviskefyll.!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 237.83 | 1 255.67 | Kcal |
Protein | 2.96 | 15.63 | gram |
Karbohydrat | 26.56 | 140.23 | gram |
Kostfiber | 0.61 | 3.22 | gram |
Fett | 13.17 | 69.53 | gram |
Mettet fett | 7.84 | 41.39 | gram |
Salt | 0.17 | 0.89 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.10 | Kr 26.93 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 112 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 44,67 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt det tørre i eggedosisen og vend forsiktig inn. Tilsett vann til slutt. Smør en brødform på 1,5 liter og hell i røren. Stekes på 175 °C i ca 25 minutter.
Sviskefyll:
Sviskene legges i vann over natten. Tilsett vaniljestang og stjerneanis og kok sviskene i ca 10–15 minutter. Ta ut krydderne. Mos med en stavmikser eller i en blender.
Krem:
Visp kremfløten til luftig krem med sukker og vaniljesukker
Del sukkerbrødet i to og frys den ene delen til senere bruk. Del kakebunnen i tre og dynk bunnene godt med melk. Legg sviskepuré på den første bunnen og deretter pisket krem (kan også blandes.) Legg den andre bunnen oppå og gjenta med sviskepuré og krem. Dekk med krem på sidene og på toppen.
Sitronkrem:
Bland sitronsaft, sukker, eggeplommer og egg i en kasserolle og varm nesten opp til kokepunktet under omrøring. Når det begynner å tykne trekkes kjelen til side og det tilsettes smør i terninger. Dekk med plastfolie og sett kaldt.
Karamellkrem:
Brun sukkeret til gyllen karamell i kasserolle. Tilsett fløte og glukose, og kok det inn i 2 minutter.
Rør inn smøret. Siles og avkjøles.
Yoghurtsorbet:
Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann. Kok vann, sukker, sitronsaft og finrevet skall av sitron i 10 minutter. Hell vannet fra gelatinen og smelt den i det innkokte sitronvannet. Avkjøl. Bland inn yoghurten. Kjør blandingen i iskremmaskin. Hvis man ikke har iskremmaskin må det vispes/røres i blandingen med jevne mellomrom under innfrysingen.
Pynt:
Bringebærdrops fra butikken knuses i blender og siktes over bakepapir. Stekes i ovnen på 150 °C i noen minutter til det er smeltet.
Et stykke bløtkake anrettes på tallerken. Dekorer med et tynt flak av smeltet bringebærdrops og litt frisk mynte. Sitronkrem og karamellkrem sprøytes ved siden av. Legg på en kule yoghurtsorbet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 26979)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-08-11
Oppdatert dato:2013-08-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift