Bløtkake med sviskefyll.



Bløtkake med sviskefyll. oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Tilbehør sitronkrem, karamellkrem, yoghurtsorbet og bringebærflak.
Her presenterer vi en dessert med smaker fra Nord-Norge. Oppskrift av Roy Magne Berglund.


Oppskriften inneholder 239 Kalorier, 27 g Karbo, 3 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Bløtkake med sviskefyll. er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkegg
1dlsukker
1dlhvetemel
1sspotetmel
1tsbakepulver
1ssvann

Sviskefyll:

Ca 150grsvisker uten stein
Ca 2dlvann til bløtlegging
0,5stang(stenger)vaniljestang
1stkstjerneanis

Krem:

3dlkremfløte
1sssukker
1tsvaniljesukker

Sitronkrem:

0,5dlsitronsaft, friskpresset
50grsukker
1stkegg
2stkeggeplomme
80grusaltet meierismør

Karamellkrem:

50grsukker
50grglukose
50grkremfløte
50grsmør

Yoghurtsorbet:

1plate(r)gelatinplater
170grsukker
1dlvann
1stksitron skall og saft
340gryoghurt naturell

Pynt:

1pose(r)bringebærdropsIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2blad(er)mynte, frisk




Næringsdeklarasjon for Bløtkake med sviskefyll.!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier239.151 262.63Kcal
Protein2.9515.58gram
Karbohydrat26.56140.23gram
Kostfiber0.573.01gram
Fett13.3370.38gram
Mettet fett8.2043.29gram
Salt0.180.94gram
Pris på oppskriftenKr 5.10Kr 26.93Kroner
Hele oppskriften veier2 112 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt det tørre i eggedosisen og vend forsiktig inn. Tilsett vann til slutt. Smør en brødform på 1,5 liter og hell i røren. Stekes på 175 °C i ca 25 minutter.

Sviskefyll:
Sviskene legges i vann over natten. Tilsett vaniljestang og stjerneanis og kok sviskene i ca 10–15 minutter. Ta ut krydderne. Mos med en stavmikser eller i en blender.

Krem:
Visp kremfløten til luftig krem med sukker og vaniljesukker

Del sukkerbrødet i to og frys den ene delen til senere bruk. Del kakebunnen i tre og dynk bunnene godt med melk. Legg sviskepuré på den første bunnen og deretter pisket krem (kan også blandes.) Legg den andre bunnen oppå og gjenta med sviskepuré og krem. Dekk med krem på sidene og på toppen.

Sitronkrem:
Bland sitronsaft, sukker, eggeplommer og egg i en kasserolle og varm nesten opp til kokepunktet under omrøring. Når det begynner å tykne trekkes kjelen til side og det tilsettes smør i terninger. Dekk med plastfolie og sett kaldt.

Karamellkrem:
Brun sukkeret til gyllen karamell i kasserolle. Tilsett fløte og glukose, og kok det inn i 2 minutter.
Rør inn smøret. Siles og avkjøles.

Yoghurtsorbet:
Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann. Kok vann, sukker, sitronsaft og finrevet skall av sitron i 10 minutter. Hell vannet fra gelatinen og smelt den i det innkokte sitronvannet. Avkjøl. Bland inn yoghurten. Kjør blandingen i iskremmaskin. Hvis man ikke har iskremmaskin må det vispes/røres i blandingen med jevne mellomrom under innfrysingen.

Pynt:
Bringebærdrops fra butikken knuses i blender og siktes over bakepapir. Stekes i ovnen på 150 °C i noen minutter til det er smeltet.

Et stykke bløtkake anrettes på tallerken. Dekorer med et tynt flak av smeltet bringebærdrops og litt frisk mynte. Sitronkrem og karamellkrem sprøytes ved siden av. Legg på en kule yoghurtsorbet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 26979)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-08-11
Oppdatert dato:2013-08-11
Lesere: 6588 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sherryfromasj 3.Sherryfromasj 3.
Denne retten har 316,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Basilikumpannacotta på sjokoladebunn.Basilikumpannacotta på sjokoladebunn.
Denne retten har 332,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rosenpudding.Rosenpudding.
Denne retten har 297,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karamellpudding 1.Karamellpudding 1.
Denne retten har 228,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Filippinsk mango-graham-dessert.Filippinsk mango-graham-dessert.
Denne retten har 255,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Is med julefrukt.Is med julefrukt.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulab jamun.Gulab jamun.
Denne retten har 360,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinfromasj 3.Appelsinfromasj 3.
Denne retten har 200,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Créme Brûlée 2.Créme Brûlée 2.
Denne retten har 207 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Panna Cotta med bringebærkrem.Panna Cotta med bringebærkrem.
Denne retten har 186,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crème brûlée til påske.Crème brûlée til påske.
Denne retten har 322,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brudens rosendessert.Brudens rosendessert.
Denne retten har 184,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggrynskrem.Byggrynskrem.
Denne retten har 353,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleis med frukt- og krydderkompott.Juleis med frukt- og krydderkompott.
Denne retten har 234,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Panna cotta med granateplesirup.Panna cotta med granateplesirup.
Denne retten har 213,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.