Bløtkake med sviskefyll.



Bløtkake med sviskefyll. oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Tilbehør sitronkrem, karamellkrem, yoghurtsorbet og bringebærflak.
Her presenterer vi en dessert med smaker fra Nord-Norge. Oppskrift av Roy Magne Berglund.


Oppskriften inneholder 238 Kalorier, 27 g Karbo, 3 g Protein og 13 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Bløtkake med sviskefyll. er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere: 12927 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2stkegg
1dlsukker
1dlhvetemel
1sspotetmel
1tsbakepulver
1ssvann

Sviskefyll:

Ca 150grsvisker uten stein
Ca 2dlvann til bløtlegging
0,5stang(stenger)vaniljestang
1stkstjerneanis

Krem:

3dlkremfløte
1sssukker
1tsvaniljesukker

Sitronkrem:

0,5dlsitronsaft, friskpresset
50grsukker
1stkegg
2stkeggeplomme
80grusaltet meierismør

Karamellkrem:

50grsukker
50grglukose
50grkremfløte
50grsmør

Yoghurtsorbet:

1plate(r)gelatinplater
170grsukker
1dlvann
1stksitron skall og saft
340gryoghurt naturell

Pynt:

1pose(r)bringebærdropsIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2blad(er)mynte, frisk




Næringsdeklarasjon for Bløtkake med sviskefyll.!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier237.831 255.67Kcal
Protein2.9615.63gram
Karbohydrat26.56140.23gram
Kostfiber0.613.22gram
Fett13.1769.53gram
Mettet fett7.8441.39gram
Salt0.170.89gram
Pris på oppskriftenKr 5.10Kr 26.93Kroner
Hele oppskriften veier2 112 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo44,67 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt det tørre i eggedosisen og vend forsiktig inn. Tilsett vann til slutt. Smør en brødform på 1,5 liter og hell i røren. Stekes på 175 °C i ca 25 minutter.

Sviskefyll:
Sviskene legges i vann over natten. Tilsett vaniljestang og stjerneanis og kok sviskene i ca 10–15 minutter. Ta ut krydderne. Mos med en stavmikser eller i en blender.

Krem:
Visp kremfløten til luftig krem med sukker og vaniljesukker

Del sukkerbrødet i to og frys den ene delen til senere bruk. Del kakebunnen i tre og dynk bunnene godt med melk. Legg sviskepuré på den første bunnen og deretter pisket krem (kan også blandes.) Legg den andre bunnen oppå og gjenta med sviskepuré og krem. Dekk med krem på sidene og på toppen.

Sitronkrem:
Bland sitronsaft, sukker, eggeplommer og egg i en kasserolle og varm nesten opp til kokepunktet under omrøring. Når det begynner å tykne trekkes kjelen til side og det tilsettes smør i terninger. Dekk med plastfolie og sett kaldt.

Karamellkrem:
Brun sukkeret til gyllen karamell i kasserolle. Tilsett fløte og glukose, og kok det inn i 2 minutter.
Rør inn smøret. Siles og avkjøles.

Yoghurtsorbet:
Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann. Kok vann, sukker, sitronsaft og finrevet skall av sitron i 10 minutter. Hell vannet fra gelatinen og smelt den i det innkokte sitronvannet. Avkjøl. Bland inn yoghurten. Kjør blandingen i iskremmaskin. Hvis man ikke har iskremmaskin må det vispes/røres i blandingen med jevne mellomrom under innfrysingen.

Pynt:
Bringebærdrops fra butikken knuses i blender og siktes over bakepapir. Stekes i ovnen på 150 °C i noen minutter til det er smeltet.

Et stykke bløtkake anrettes på tallerken. Dekorer med et tynt flak av smeltet bringebærdrops og litt frisk mynte. Sitronkrem og karamellkrem sprøytes ved siden av. Legg på en kule yoghurtsorbet.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 26979)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-08-11
Oppdatert dato:2013-08-11


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fløterand.Fløterand.
Denne retten har 327,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karamellpudding 9.Karamellpudding 9.
Denne retten har 234,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brudens rosendessert.Brudens rosendessert.
Denne retten har 181,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rosenpudding.Rosenpudding.
Denne retten har 290,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Irenes søte fristelser.Irenes søte fristelser.
Denne retten har 744 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Is med julefrukt.Is med julefrukt.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Råkrem med portvin.Råkrem med portvin.
Denne retten har 340,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lun fruktsalat med marsipan.Lun fruktsalat med marsipan.
Denne retten har 177,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skogsbærparfait.Skogsbærparfait.
Denne retten har 263,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kronprinsessefromasj 1.Kronprinsessefromasj 1.
Denne retten har 351,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dronning Maud dessert.Dronning Maud dessert.
Denne retten har 329,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggrynskrem.Byggrynskrem.
Denne retten har 346,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marsipankake med bær og is.Marsipankake med bær og is.
Denne retten har 286,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vannbakkels med råkrem og bær.Vannbakkels med råkrem og bær.
Denne retten har 279,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Safranpannacotta.Safranpannacotta.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.