Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha vaniljestengene og frøene i en kasserolle sammen med sukker, melk og 3 dl fløte. Kok opp, trekk kasserollen til side og la fløten få stå en timinutters tid for å trekke smak. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
Gi fløteblandingen et nytt oppkok, klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme væsken. Rør inn resten av fløten, sil og avkjøl blandingen til romtemperatur. Tilsett limesaft (hvis ønskelig) og fyll panna cottaen over i fire passende glass. La panna cottaen stå i kjøleskapet til den har stivnet, ca. 4–6 timer.
Bland sammen sukker og krydderet til ananasen.
Skjær vekk skall og bunn på ananasen, men behold toppen. Vend ananasen i kryddersukkeret.
Grill ananasen over middels høy varme i ca. 45–60 minutter, eller til du kjenner at ananasen har blitt myk ved å trykke lett på den. Snu ofte for jevn grilling og for å unngå at ananasen blir brent.
Skjær ananasen i små biter og topp panna cottaen rett før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Meny
(Intern: 33126)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Dessert Innlagt dato:2017-06-22
Oppdatert dato:2017-06-22