Fotograf:Kylling.no Server mokkakrem i nydelige sjokoladedråper du lager selv. Alternativt kan kremen fylles i ferdige sjokoladeskåler eller høye stetteglass.
Oppskriften inneholder 341 Kalorier, 21 g Karbo, 5 g Protein og 26 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Start med å lage mokkafløten. Kok opp kremfløte og hell i mokkabønner. La det småkoke i 2-3 minutter. Sil og avkjøl fløten under plast.
Pisk eggeplommer luftige. Bløt gelatinplatene og smelt dem i ørlite vann. Stivpisk eggehviter med sukker.
Bland sammen den kalde mokkafløten med den andre fløten og pisk det nesten stivt. Rør inn konjakk, de piskede eggeplommene, frøene fra vaniljestangen og smeltet gelatin. Vend inn de stivpiskede eggehvitene til slutt.
Fyll blandingen i små sjokoladeformer/dråper og avkjøl i kjøleskap.
Smelt sjokolade i vannbad, og avkjøl litt.
Skjær strimler av stive overheadsark med en tapetkniv ca. 4 cm høye. Stryk smeltet sjokolade på stimlene med en stekespade og bøy dem til en ”dråpe”fest med binders.
Sett dråpen på en plate (gjerne med et overheadsark under), fyll opp med moussen og avkjøl dem. Fjern forsiktig overheadsarkene og pynt med kirsebær og et lite dryss med melis.
Du kan også fylle moussen i ferdige sjokoladeskåler eller i høye stetteglass. Pynt med sjokoladeflak.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 25528)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Dessert Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2009-03-15
Oppdatert dato:2022-11-21