Fotograf:Synøve Dreyer Av enkle ingredienser som tørt brød, eplemos og fløtekrem blir det en uimotståelig dessert. Tilslørte bondepiker smaker godt som kake til kaffen
Skrell og skjær epler i terninger, ta bort kjernehuset.
Ha terningene i en kasserolle sammen med fire spiseskjeer av sukkeret og alt vannet. Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. Avkjøl. Man kan også kjøpe ferdig eplemos. Da skal 1, 5 dl mos brukes til denne oppskriften.
Smelt smør og resten av sukkeret sammen i en stekepanne. Tilsett brødrasp og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl.
Pisk fløten luftig.
Anrett eple, krem og brødraspen lagvis i skåler eller glass og server umiddelbart.
Har du ferdig eplemos, kan du selvføgelig bruke den. Til 4 porsjoner trenger du ca. 3-4 dl eplemos.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 8590)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Dessert Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2003-04-24
Oppdatert dato:2022-03-20