Varm 8 liter helmelk til 40 grader, tilsett 1 ss osteløype, rør om og la det stå i 1/2 time. Ha i 1 liter kokende vann slik at osten skiller seg godt. Slå bort mysen og legg osten i et 1 1/2 cm tykt lag utover en trefjøl. Osten settes ved åpen ild eller stekes ved 300 grader; snu den for at den skal bli gyllenbrun på begge sider. Osten skjæres i 5 x 5 cm terninger og brukes i kaffen eller til dessert sammen med molter.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18271)
Kategori:
Pålegg Land:
Norge Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-07-18
Oppdatert dato:2004-07-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.