Varm 8 liter helmelk til 40 grader, tilsett 1 ss osteløype, rør om og la det stå i 1/2 time. Ha i 1 liter kokende vann slik at osten skiller seg godt. Slå bort mysen og legg osten i et 1 1/2 cm tykt lag utover en trefjøl. Osten settes ved åpen ild eller stekes ved 300 grader; snu den for at den skal bli gyllenbrun på begge sider. Osten skjæres i 5 x 5 cm terninger og brukes i kaffen eller til dessert sammen med molter.
Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen
Utgitt av Landbruksforlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 7 lesere
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Landbruksforlaget
(Intern: 18271)
Kategori:
Pålegg Land:
Norge Fylke:
Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2004-07-18
Oppdatert dato:2004-07-18
Lesere: 7733 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.