Kams fra Sogn inneholder
418 Kalorier,
23 g Karbo,
6 g Protein og
33 g Fett pr 100 gr
Kams fra Sogn har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kams fra Sogn er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere:
5659 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kams fra Sogn!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 417.86 | 1 939.71 | Kcal |
Protein | 6.36 | 29.52 | gram |
Karbohydrat | 22.60 | 104.91 | gram |
Kostfiber | 3.59 | 16.66 | gram |
Fett | 32.76 | 152.07 | gram |
Mettet fett | 5.39 | 25.02 | gram |
Salt | 0.67 | 3.13 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.24 | Kr 24.32 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 785 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 21,63 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Vask hodet godt. Bruk gjerne en oppvaskkost. Gjellene skal sitte i hodet, og vaskes godt. Legg hodet i vann med litt eddik og salt. Det fjerner slimet.
Rense leveren og knus den med en matmølle. Bland i salt, pepper og litt anis. Bland i sirup, surmelk og byggmel. Deigen skal være fast, slik at den slipper skålen.
Stapp så deigen inn i hodet med en skje. Resten av kamsrøren kan man lage baller av, som man pakker inn i matpapir og trekker i lettsaltet vann sammen med hodet. La det trekke ca 30 minutter.
Kams blir servert ved siden av avkokt sprengt brosme og med poteter og lever som er kokt med hakket løk, litt eddik og salt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 14042)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-26
Oppdatert dato:2003-05-26
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift