Kams fra Sogn



Kams fra Sogn inneholder 418 Kalorier, 23 g Karbo, 6 g Protein og 33 g Fett pr 100 gr
Kams fra Sogn har beregnet å ha følgende allergener Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kams fra Sogn er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,7 poeng fra 3 lesere
Lesere: 5659 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
Brosmehodet
1,5kgbrosmelever
Ca 2,5dlsurmelk
1sssirup
1sssalt
1dashpepper
anis
1kgbyggmel




Næringsdeklarasjon for Kams fra Sogn!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier417.861 939.71Kcal
Protein6.3629.52gram
Karbohydrat22.60104.91gram
Kostfiber3.5916.66gram
Fett32.76152.07gram
Mettet fett5.3925.02gram
Salt0.673.13gram
Pris på oppskriftenKr 5.24Kr 24.32Kroner
Hele oppskriften veier2 785 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo21,63 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Vask hodet godt. Bruk gjerne en oppvaskkost. Gjellene skal sitte i hodet, og vaskes godt. Legg hodet i vann med litt eddik og salt. Det fjerner slimet.
Rense leveren og knus den med en matmølle. Bland i salt, pepper og litt anis. Bland i sirup, surmelk og byggmel. Deigen skal være fast, slik at den slipper skålen.

Stapp så deigen inn i hodet med en skje. Resten av kamsrøren kan man lage baller av, som man pakker inn i matpapir og trekker i lettsaltet vann sammen med hodet. La det trekke ca 30 minutter.

Kams blir servert ved siden av avkokt sprengt brosme og med poteter og lever som er kokt med hakket løk, litt eddik og salt.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14042)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-26
Oppdatert dato:2003-05-26


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lettsalta brosme med fiskebrød.Lettsalta brosme med fiskebrød.
Denne retten har 74,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.