Fotograf:Dansukker Karamelltrøffelkake med herlig nøttebunn. Sirup kombinert med lys og mørk sjokolade gir en ekstra kremet karamelltrøffel. Dryss over flaksalt og nøtter, så er kaken komplett.
Oppskriften inneholder 458 Kalorier, 38 g Karbo, 8 g Protein og 29 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Melk, Nøtter, Peanøtter, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sett ovnen på 150 °C.
Kjør nøttene i en kjøkkenmaskin. Smelt smøret, og rør det inn i nøtteblandingen. Bland i resten av ingrediensene, og rør til en tykk røre.
Stryk ut røren i en smurt springform med ca. 24 cm diameter. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl i formen.
Gjør klar karamelltrøffelen. Finhakk den mørke og lyse sjokoladen, og sett den til sides. Kok opp kremfløte og sirup i en tykkbunnet kasserolle. Hell i sjokoladen litt etter litt, og rør til du får en jevn blanding. Rør inn flaksalt og la blandingen avkjøles litt.
Hell trøffelen over den kalde nøttebunnen i formen, og la stå i kjøleskap i 4–5 timer. Strø over litt hakkede nøtter før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35104)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Sjokoladekake Innlagt dato:2020-05-27
Oppdatert dato:2020-05-27