Fotograf:Mari Svenningsen Karbonade med speilegg, eller patentsmørbrød som det også blir kalt, er en god gammel norsk klassiker. Aller best smaker det med hjemmelagete karbonader av grovmalt norsk storfekjøtt, men du får et dugandes smørbrød med «karbis» fra butikken også. Et perfekt stekt egg på toppen er prikken over i’en.
Oppskriften inneholder 146 Kalorier, 8 g Karbo, 8 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-selleri, Spor-av-sennep, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Varm ferdigstekte karbonader i ½ ss margarin i en stekepanne. Legg dem over på en tallerken og hold dem varme. Stek løken myk og gyllen i samme panne. Skyll av pannen og varm den igjen.
Smelt resten av margarinen i stekepannen og stek egg til eggehviten har stivnet.
Legg brødet på to tallerkener. Legg på salatblader.
Legg karbonade og sylteagurk på brødet og plasser stekt egg på toppen. Pynt med tomatskiver.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 18823)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Enkle retter/mikro Land:
Ukjent-opprinnelse Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2005-02-10
Oppdatert dato:2021-10-19