Kokt lettsaltet elgtunge inneholder
53 Kalorier,
5 g Karbo,
6 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Kokt lettsaltet elgtunge har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kokt lettsaltet elgtunge er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,4 poeng fra 28 lesere
Lesere:
62304 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kokt lettsaltet elgtunge!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 52.95 | 372.11 | Kcal |
Protein | 5.92 | 41.60 | gram |
Karbohydrat | 5.04 | 35.42 | gram |
Kostfiber | 0.64 | 4.50 | gram |
Fett | 0.87 | 6.11 | gram |
Mettet fett | 0.25 | 1.76 | gram |
Salt | 4.64 | 32.61 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.30 | Kr 51.30 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 217 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 38,07 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skyll tungen og stikk med en nål rundt hele.
Bland alle ingrediensene til saltlaken og rør til salt og sukker er oppløst. Legg i tungen og sett den kaldt 1 døgn.
Ta så opp tungen som skylles og legges trangt i en kjele. Hell over vann til det dekker hele tungen. Kok opp på svak varme og skum av. Tilsett vaskede og rensede grønnsaker og krydder.
Kok opp under lokk på svak varme til tungen er mør. Den er ferdig når en stekenål lett går gjennom den tykkeste delen. Beregn ca 2 1/2 time.
Ta opp den ferdigkokte tungen og skyll den raskt i kaldt vann. Skjær et snitt i skinnet på undersiden ved tungespissen og dra av skinnet. Skal tungen serveres kald legges den tilbake i kraften.
Skjær tungen i tynne skiver. Serveres med potetmos eller kokte poteter, kokte grønnsaker, soppsaus eller tomatsaus til varm tunge.
Kald tunge med rømme eller dréme fraîche tilsatt pepperrot eller sennep, kokte poteter og salat.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 9951)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-30
Oppdatert dato:2003-04-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift