Kokt lettsaltet elgtunge



Kokt lettsaltet elgtunge inneholder 53 Kalorier, 5 g Karbo, 6 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Kokt lettsaltet elgtunge har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kokt lettsaltet elgtunge er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 4,4 poeng fra 28 lesere
Lesere: 62304 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
1kgelgtunge ca 1 kg

Saltlake:

1,5litervann
1,5dlsalt
2sssukker
10stkpepperkorn, knuste
5stkeinerbær, knusteIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2stklaurbærblad

Koking:

kaldt vann
1stk litegulrot
1stk liteløk eller 1/4 purreløk
5stkhel hvit pepper
5stkhel pepper
1stklaurbærblad
6porsjon(er)poteter
1pose(r)soppsaus




Næringsdeklarasjon for Kokt lettsaltet elgtunge!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier52.95372.11Kcal
Protein5.9241.60gram
Karbohydrat5.0435.42gram
Kostfiber0.644.50gram
Fett0.876.11gram
Mettet fett0.251.76gram
Salt4.6432.61gram
Pris på oppskriftenKr 7.30Kr 51.30Kroner
Hele oppskriften veier4 217 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo38,07 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Skyll tungen og stikk med en nål rundt hele.

Bland alle ingrediensene til saltlaken og rør til salt og sukker er oppløst. Legg i tungen og sett den kaldt 1 døgn.

Ta så opp tungen som skylles og legges trangt i en kjele. Hell over vann til det dekker hele tungen. Kok opp på svak varme og skum av. Tilsett vaskede og rensede grønnsaker og krydder.

Kok opp under lokk på svak varme til tungen er mør. Den er ferdig når en stekenål lett går gjennom den tykkeste delen. Beregn ca 2 1/2 time.

Ta opp den ferdigkokte tungen og skyll den raskt i kaldt vann. Skjær et snitt i skinnet på undersiden ved tungespissen og dra av skinnet. Skal tungen serveres kald legges den tilbake i kraften.

Skjær tungen i tynne skiver. Serveres med potetmos eller kokte poteter, kokte grønnsaker, soppsaus eller tomatsaus til varm tunge.

Kald tunge med rømme eller dréme fraîche tilsatt pepperrot eller sennep, kokte poteter og salat.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9951)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-30
Oppdatert dato:2003-04-30


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surstek av elg til jul.Surstek av elg til jul.
Denne retten har 66,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.