Kokt reinsdyrtunge inneholder
184 Kalorier,
2 g Karbo,
9 g Protein og
15 g Fett pr 100 gr
Kokt reinsdyrtunge har ingen allergener
Kokt reinsdyrtunge er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 3 lesere
Lesere:
15223 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kokt reinsdyrtunge!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 184.43 | 424.60 | Kcal |
Protein | 9.19 | 21.16 | gram |
Karbohydrat | 2.02 | 4.65 | gram |
Kostfiber | 0.72 | 1.66 | gram |
Fett | 15.35 | 35.34 | gram |
Mettet fett | 2.35 | 5.41 | gram |
Salt | 0.16 | 0.36 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.92 | Kr 25.14 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 921 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,38 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skyll tungene og legg dem i en kjele. Mål opp vannet slik at det dekker dem. Tilsett salt. Kok opp og skum. Tilsett hvite pepperkorn og løk skåret i båter. Småkok tungene under lokk i ca 1 time eller til kjøttet er mørt. Dette kan du prøve ved å stikke en stekenål eller lignende i kjøttets tykkeste del.
Skyll tungene raskt i kaldt vann. Lag et snitt ved tungespissen og dra av skinnet. Avkjøl tungene i kraften.
Skjæres opp i skiver og serveres som smørbrødpålegg. De kan også legges i en ildfast form med en gratengsaus over. Gratiner i ovn ved 225 C i 10-15 minutter.
Server gratengen med potet- eller rotgrønnsakmos.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 10710)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-05-03
Oppdatert dato:2003-05-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift