Fotograf:Dansukker Kringle er i seg selv et herlig hvetebrød, men med marsipan- og stikkelsbærfyll blir rene festkaken. Pynt gjerne kringlen med mandelspon og perlesukker.
Smuldre gjæren, og del smøret i mindre biter. Legg alle ingrediensene til deigen i en foodprosessor. Kjør maskinen til deigen er jevn, og la deigen hvile i 15 minutter.
Lag fyllet. Riv marsipanen, og pisk den sammen med brun farin og smør i en skål, til en jevn masse.
Elt deigen på et melet bakebord, og del den i tre deler. Kjevle hvert stykke ut til et rektangel, ca. 20 x 35 cm.
Fordel fyllet i midten av rektanglet, og legg på stikkelsbær. Brett kantene over fyllet, og legg kringlene på en stekeplate med bakepapir. Dekk med et rent kjøkkenhåndkle, og hev i ca. 40 minutter.
Forvarm ovnen til 200°C. Pensle stengene med pisket egg, og strø mandelflak og perlesukker over.
Stek stengene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl kringlene på en rist, og del dem deretter i mindre biter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35009)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kringle Innlagt dato:2020-05-18
Oppdatert dato:2020-05-18