Kringle med marsipan og stikkelsbær



Kringle med marsipan og stikkelsbær oppskrift.
Fotograf: Dansukker
Kringle er i seg selv et herlig hvetebrød, men med marsipan- og stikkelsbærfyll blir rene festkaken. Pynt gjerne kringlen med mandelspon og perlesukker.

Oppskriften inneholder 379 Kalorier, 32 g Karbo, 7 g Protein og 24 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Kringle med marsipan og stikkelsbær er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 612 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Deig

50grgjær
200grmykt smør
5dlhvetemel
2ssDansukker Finkornet Sukker
2stkegg

Fyll

150grmarsipan
1dlDansukker Brun Farin
100grmykt smør
200grstikkelsbær

Pynt

Ca 2stkpisket ett
Ca 4ssMandelflak
Ca 4ssDansukker Perlesukker




Kalorier og næringsinnhold i Kringle med marsipan og stikkelsbær med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier378.565 227.01209.08Kcal
Protein6.8394.313.77gram
Karbohydrat31.87440.0517.60gram
Kostfiber2.4433.691.35gram
Fett24.32335.8013.43gram
Mettet fett12.20168.456.74gram
Salt0.314.290.17gram
Pris på oppskriftenKr 4.85Kr 66.97Kr 2.68.-
Hele oppskriften veier1 381 totalt1 381 pr porsj55 pr stk gram
Energiprosent fra karbo33,67 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 25 stykker

Smuldre gjæren, og del smøret i mindre biter. Legg alle ingrediensene til deigen i en foodprosessor. Kjør maskinen til deigen er jevn, og la deigen hvile i 15 minutter.
Lag fyllet. Riv marsipanen, og pisk den sammen med brun farin og smør i en skål, til en jevn masse.
Elt deigen på et melet bakebord, og del den i tre deler. Kjevle hvert stykke ut til et rektangel, ca. 20 x 35 cm.
Fordel fyllet i midten av rektanglet, og legg på stikkelsbær. Brett kantene over fyllet, og legg kringlene på en stekeplate med bakepapir. Dekk med et rent kjøkkenhåndkle, og hev i ca. 40 minutter.
Forvarm ovnen til 200°C. Pensle stengene med pisket egg, og strø mandelflak og perlesukker over.
Stek stengene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl kringlene på en rist, og del dem deretter i mindre biter.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 35009)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kringle
Innlagt dato:2020-05-18
Oppdatert dato:2020-05-18


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kringle med marsipan og stikkelsbær.Kringle med marsipan og stikkelsbær.
Denne retten har 378,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.