Kvikake inneholder
154 Kalorier,
25 g Karbo,
6 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Kvikake har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kvikake er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,3 poeng fra 7 lesere
Lesere:
14582 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kvikake!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 153.63 | 2 312.52 | Kcal |
Protein | 5.71 | 85.95 | gram |
Karbohydrat | 24.95 | 375.56 | gram |
Kostfiber | 2.49 | 37.48 | gram |
Fett | 2.89 | 43.50 | gram |
Mettet fett | 1.56 | 23.48 | gram |
Salt | 0.29 | 4.44 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.49 | Kr 22.43 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 505 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 64,96 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland alt til ei glatt, tjukk røre (litt tjukk pannekakerøre). La røra stå og svelle ca 0,5 timer.
Aus røra på godt smurt takke til kaker ca 15 cm diameter.
Steikes pent lysebrune på begge sider.
Smaker best nysteikte, men kan halde seg nokre dagar.
Kommentar:
Dette var ofte brødmaten på stølane. Ekstra fint var det når ein hadde rømme attved.
Frå gamalt av var det mest vanleg med byggmjøl i røra, men i dag blir det bruka meir kveitemjøl. Ein kan også ha i litt rugmjøl.
Dersom ein bruka surmjølk i røra, var natron eit bra hevingsmiddel. I dag brukar somme egg i røra.
Når ein skal steike slike kaker, må takka smørast godt, enten med ein fleskesvord eller fett innpakka i eit tøystykke.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brødfakta
(Intern: 2239)
Kategori:
Kaker
Diett/allergi:
Uten egg
Land:
Norge
Fylke:
Buskerud
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2002-11-02
Oppdatert dato:2002-11-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift