Kvitball inneholder
97 Kalorier,
3 g Karbo,
9 g Protein og
5 g Fett pr 100 gr
Kvitball har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kvitball er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,2 poeng fra 5 lesere
Lesere:
12548 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kvitball!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 97.19 | 577.07 | Kcal |
Protein | 9.13 | 54.21 | gram |
Karbohydrat | 3.22 | 19.12 | gram |
Kostfiber | 0.00 | 0.00 | gram |
Fett | 5.31 | 31.53 | gram |
Mettet fett | 1.20 | 7.13 | gram |
Salt | 1.16 | 6.91 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.79 | Kr 34.38 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 375 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 13,25 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bruk kjøttkvern med liten hullskive. Mal fisken sammen med spekk og salt 2-4 ganger, alt etter hvor fin du vil ha farsen. Den tradisjonelle typen er ganske grovmalt, men dette kan variere fra sted til sted. Ha massen over i en mixmasterbolle og tilsett melet og krydret under kjøring. Spe gradvis med vesken, slik at det blir en deig som er seig og lett å forme til baller på størrelse litt mindre enn en tennisball. Massen skal ikke være for hard, men heller ikke for myk. Er den for hard blir det ferdige produkt også hardt.
Kok opp en kjele med vann og salt. Det må være mye vann i gryten. Lag en prøveball for å se på fastheten og saltmengde. Form en og en ball og slipp de forsiktig i gryten. La de trekke i knapt en time, til de er gjennomkokt. La ikke vannet koke for mye. (Den helt eldste måten å male fisken på, er trau og hakkekniv. Da får man en ganske grov balltype).
Server med stekte lettsaltede flesketerninger, og fettet fra dette.
Kokt potet, gulrot og kålrot.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Annies Gjestekro
(Intern: 15964)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-10-16
Oppdatert dato:2003-10-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift