Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Lakseterrine oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Lakseterrine



Lakseterrine inneholder 197 Kalorier, 7 g Karbo, 6 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr
Lakseterrine har beregnet å ha følgende allergener Egg, Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Lakseterrine er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
Ca 5stkpoteter, kokte i skiver
1stkløk i tynne skiver
1dlhakket purre
150grfersk laks i tynne skiver
150grrøkt laks i tynne skiver
4ssdill, finhakket
1ssrosa pepperkorn
3stkegg
2dlkremfløte
1dlmelk
1dashsalt
nymalet pepper

saus:

150grsmør
0,5dlfinhakket purreløk




Næringsdeklarasjon for Lakseterrine!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier196.62828.66Kcal
Protein6.4827.31gram
Karbohydrat6.7428.41gram
Kostfiber0.954.00gram
Fett15.7666.42gram
Mettet fett8.4935.78gram
Salt0.492.07gram
Pris på oppskriftenKr 6.53Kr 27.52Kroner
Hele oppskriften veier1 686 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Varm opp ovnen til 200 g. Smør en springform og legg potetskiver, løkskiver , hakket purre, laks, dill og rosa pepperkorn lagvis i springformen. Avslutt med et lag poteter.

Pisk egg, fløte og melk sammen. Krydre med salt og pepper. Vær forsiktig med saltet den røkte laks er også salt. Hell eggemassen i formen. Bak terrinen i ovnen i ca. 45 min. på nest-nederste rille.

Smelt smøret til sausen i en kasserolle ved svak varme. Fjern skummet fra overflaten. Hell smøret forsiktig opp i en skål, så det melkehvite bunnfall blir tilbake i kasserollen. Tilsett purreløk og server sausen til lakseterrinen, evt sammen med en grønn salat.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 21739)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-04-02
Oppdatert dato:2006-04-02
Lesere: 4661 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.