Lefse med gjær 2 inneholder
238 Kalorier,
46 g Karbo,
8 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Lefse med gjær 2 har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lefse med gjær 2 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5130 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lefse med gjær 2!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 238.34 | 4 079.78 | Kcal |
Protein | 8.25 | 141.22 | gram |
Karbohydrat | 45.94 | 786.38 | gram |
Kostfiber | 3.32 | 56.83 | gram |
Fett | 1.66 | 28.42 | gram |
Mettet fett | 0.63 | 10.78 | gram |
Salt | 0.13 | 2.14 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.38 | Kr 23.62 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 712 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 77,09 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Potetene presses eller males. Blandes med vann eller melk. Gjæren som er utrørt i sukker haes i melet. Ved "god gjær" regnet man 1 kopp sukker. "Dårlig gjær" var litt mer sukker. Det hele skulle stå til neste dag.
Eltes opp med litt mer mel. Bakes ut til små leiver med tykkelse som flatbrød, og stekes som flatbrød.
Når de skulle brukes bløtes de ved å dyppe dem i lunkent vann. Legges i fuktig klede. De var ferdig bløtet i løpet av ca 20 minutter. Smøres med smør som er rørt ut med litt sukker. Legges dobbelt og klippes opp.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13361)
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Fylke:
Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-10
Oppdatert dato:2003-05-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift