Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Lefse med sur mjølk eller saup fra Folldal oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Lefse med sur mjølk eller saup fra Folldal



Mengden mel er litt usikker, men jeg har beregnet 900 gr pga næringsbregningen. Prøv deg frem.

Oppskriften inneholder 220 Kalorier, 44 g Karbo, 6 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Lefse med sur mjølk eller saup fra Folldal er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
0,5literkjernemjølk
Ca 450grgrynmjøl
Ca 450grfint rugmjøl




Næringsdeklarasjon for Lefse med sur mjølk eller saup fra Folldal!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier219.933 079.02Kcal
Protein6.2387.22gram
Karbohydrat43.65611.10gram
Kostfiber5.2172.94gram
Fett1.1115.54gram
Mettet fett0.243.36gram
Salt0.040.58gram
Pris på oppskriftenKr 1.45Kr 20.30Kroner
Hele oppskriften veier1 400 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok ein graut av kjernemjølk og byggmjøl. Avkjøl den heilt. Rør i rugmjølet og elt deigen lett med hendene når den blir fast nok til det. La deigen vere så mjuk som mogleg. Kjevle nokså små, ikkje for tynne leivar, steik dei på varm takke som potetlefse. Legg lefsene dobbelt og dekk dei til med klede, så dei held seg mjuke. Smør og sukker på lefsene.

Oppskriften er hentet fra: Hårdaskost og hærdasmat: gamle matretter fra Hedmark.
Utgitt 1980 av Hedmark Bygdekvinnelag
Gjengitt med tillatelse fra Hedmark Bygdekvinnelag

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Hedmark Bygdekvinnelag
(Intern: 18107)
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-06-16
Oppdatert dato:2004-06-16
Lesere: 4294 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Krotakaker fra Hardanger.Krotakaker fra Hardanger.
Denne retten har 205,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.