Løvetannblomstsuppe inneholder
73 Kalorier,
6 g Karbo,
3 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Løvetannblomstsuppe har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Løvetannblomstsuppe er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2971 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Løvetannblomstsuppe!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 73.33 | 153.85 | Kcal |
Protein | 3.19 | 6.69 | gram |
Karbohydrat | 6.35 | 13.32 | gram |
Kostfiber | 0.44 | 0.92 | gram |
Fett | 3.81 | 7.99 | gram |
Mettet fett | 2.36 | 4.95 | gram |
Salt | 1.02 | 2.13 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.29 | Kr 6.90 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 839 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 34,63 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Smelt smøret, ha i løken og la den surre seg myk - skal ikke brunes. Tilsett melet og rør det godt inn. Varm opp 3/4 av melken og rør den gradvis med melblandingen -pass på at det ikke blir klumper. Smak til med salt, pepper og muskat. La det koke 10-15 minutter. Tilsett blomstene, unntatt det som skal til pynt. Ha i resten av melken, rør godt. La småkoke videre 10-15 minutter. Hvis du ønsker en ekstra rik suppe, røres inn litt fløte eller rømme straks innen du tar kjelen av varmen. Pynt med et dryss av det friske gule fra blomstene over hver tallerken før servering, evt bare én hel blomst.
Inger-Lise Østmoe, kvinnen bak Norsopp AS, står også bak innholdet i NRKs "Blomstrende Nytelser", "Jenter på tur" og "Fuktig vilt og
sprøtt". Denne oppskriften ble først publisert på NRK sine nettsider i
forbindelse med et av disse programmene. Ønsker du mer informasjon
om programmene kan du gå på denne siden Naturens
Verden.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norsopp AS
(Intern: 100062)
Kategori:
Suppe
Land:
Norge
Innlagt dato:2005-03-16
Oppdatert dato:2005-03-16
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift