Lutefisk og ertestuing inneholder
83 Kalorier,
5 g Karbo,
10 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Lutefisk og ertestuing har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lutefisk og ertestuing er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lutefisk og ertestuing!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 83.48 | 876.23 | Kcal |
Protein | 10.03 | 105.28 | gram |
Karbohydrat | 5.31 | 55.74 | gram |
Kostfiber | 0.98 | 10.29 | gram |
Fett | 2.24 | 23.51 | gram |
Mettet fett | 0.67 | 7.03 | gram |
Salt | 1.35 | 14.21 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.53 | Kr 58.04 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 199 | gr totalt | gram |
Fremgangsmåte:
Fremgangsmåte:
Forskjellige kokemetoder for lutefisk:
Ulike kokekar kan brukes, men ikke av aluminium, de blir mørkfarget av lut.
Koking i kjele uten vann.
Bruk en stålkjele til koking av lutefisk.
Legg fisken med skinnsiden ned og dryss salt over. Kok opp og la fisken stå og trekke ca 10 minutter, store stykker kan trenge lengre tid. Fisken blir fast og fin.
Koking i mikrobølgeovn.
Legg fisken med skinnsiden ned i en form med lokk, egnet for mikrobølgekoking. Dryss over salt, ½ ts pr. kg fisk. Legg på lokket. For best resultat kok max 1 kg om gangen.1 kg fisk kokes 6 minutter , 600 watt. Kontroller om fisken er kokt, tykke stykker kan trenge 2 minutter ekstra, kanskje mer. La fisken stå 5 minutter med lokk for etterkoking og temperaturutjevning, før servering.
Fisken blir fast og fin.
Vi anbefaler å koke lutefisken uten vann i stekeovnspanne. Sett stekeovnen på 200 grader. Legg fisken i en langpanne eller ildfast fat med skinnsiden ned. Dryss salt over lutefisken. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie.
Settes i ovn ca 40 minutter ved 200 grader. Skjær baconet i terninger og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.
Slik tilberedes ertestuing:
La ertene ligge i vann natten over. Kok dem møre i nytt vann, bruk så mye vann at det dekker ertene. Lag jevning av melk og hvetemel. Rør inn jevningen og la stuingen koke 5-6 minutter. Smak til med salt.
Alternative tilbehør
Baconterninger/-fett kan erstattes med ribbefett, smeltet smør, eggesmør, kaldt smør eller hvit saus. Noen vil ha lefse, flatbrød, sennep/sennepspulver, brunost og/eller sirup til lutefisken.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matsiden
(Intern: 2463)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2002-11-25
Oppdatert dato:2002-11-25
Lesere:
9802 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift