Fotograf:Studio Dreyer-Hensley Lutefisk er nydelig i seg selv, men passer også godt til ulikt tilbehør. Ertestuing, bacon, potet, brunost, sennep og ikke minst sirup er med på å løfte måltidet til nye høyder.
Sett stekeovnen på 200 °C.
Legg lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne.
Dryss på salt og dekk med aluminiumsfolie.
Bak lutefisken midt i stekeovnen til den er gjennomkokt, ca 40 minutter.
Skjær bacon i små terninger og legg de i en kald stekepanne. Stek på lav varme til det er gyllen, sprøtt og fettet har stekt ut. Tilsett ekstra smør dersom baconet er magert.
Ertepuré
Kok erter møre i vann tilsatt sukker.
Hell av overflødig vann og mos ertene.
Rør inn smør og timian, og smak til med salt og pepper.
Server lutefisk med bacon, ertepuré og kokt potet.
Tips: Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norges sjømatråd
(Intern: 34758)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet Innlagt dato:2019-11-05
Oppdatert dato:2019-11-05