Tradisjonell lutefisk med ertestuing





Tradisjonell lutefisk med ertestuing oppskrift.
Fotograf: Gudrun Hoffmann og Ulla Westbø/Norges sjømatråd
Lutefisk servert på tradisjonell vis med ertestuing, bacon og gode poteter, norsk tradisjon på sitt beste. Noen vil ha brunost og sirup i tillegg, lutefisken har mange venner.

Oppskriften inneholder 87 Kalorier, 6 g Karbo, 10 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Tradisjonell lutefisk med ertestuing er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
2kglutefisk
1sssalt
200grbacon

Ertestuing

3dlerter, tørre
1dlmelk
1sshvetemel
1tssalt
vann

Tilbehør

600grmandelpotet
1dashpepper, grovmalt


Annonse



Næringsdeklarasjon for Tradisjonell lutefisk med ertestuing!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier87.05690.57Kcal
Protein9.8478.06gram
Karbohydrat5.5744.19gram
Kostfiber0.786.19gram
Fett2.6521.02gram
Mettet fett0.786.19gram
Salt0.987.74gram
Pris på oppskriftenKr 5.36Kr 42.52Kroner
Hele oppskriften veier3 173 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 200° C.
Skjær lutefisk i serveringsstykker og legg dem i en langpanne eller ildfast form med skinnsiden ned.
Dryss salt over lutfisken og dekk til med lokk eller aluminiumfolie. Sett formen i stekeovn på 200° C i ca. 30 minutter. Mindre mengde lutefisk tar kortere tid.

Ertestuing
La erter ligge i vann natten over. Kok dem i vann til de er møre.
Lag jevning av melk og hvetemel. Rør inn jevningen og la dette koke i ca. 5-6 minutter. Smak til med salt.
Du kan også få kjøpt halvfabrikat i butikken.

Bacon
Skjær bacon i terninger og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.
Server lutefisken med bacon, ertestuing og mandelpoteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 30027)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2013-04-10
Oppdatert dato:2013-04-10
Lesere: 1943 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Unnis lutefisk med bacon og bjørkesirup .Unnis lutefisk med bacon og bjørkesirup .
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonell lutefisk med ertestuing.Tradisjonell lutefisk med ertestuing.
Denne retten har 87,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lutefisk med gamalost.Lutefisk med gamalost.
Denne retten har 66,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.