Fotograf:
Gudrun Hoffmann og Ulla Westbø/Norges sjømatråd
Lutefisk servert på tradisjonell vis med ertestuing, bacon og gode poteter, norsk tradisjon på sitt beste. Noen vil ha brunost og sirup i tillegg, lutefisken har mange venner. Oppskriften inneholder
87 Kalorier,
6 g Karbo,
10 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Tradisjonell lutefisk med ertestuing er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Tradisjonell lutefisk med ertestuing!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 86.96 | 689.85 | Kcal |
Protein | 9.84 | 78.06 | gram |
Karbohydrat | 5.57 | 44.19 | gram |
Kostfiber | 0.78 | 6.19 | gram |
Fett | 2.64 | 20.94 | gram |
Mettet fett | 0.78 | 6.19 | gram |
Salt | 0.98 | 7.74 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.36 | Kr 42.52 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 173 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 25,62 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 200° C.
Skjær lutefisk i serveringsstykker og legg dem i en langpanne eller ildfast form med skinnsiden ned.
Dryss salt over lutfisken og dekk til med lokk eller aluminiumfolie.
Sett formen i stekeovn på 200° C i ca. 30 minutter. Mindre mengde lutefisk tar kortere tid.
Ertestuing
La erter ligge i vann natten over.
Kok dem i vann til de er møre.
Lag jevning av melk og hvetemel. Rør inn jevningen og la dette koke i ca. 5-6 minutter.
Smak til med salt.
Du kan også få kjøpt halvfabrikat i butikken.
Bacon
Skjær bacon i terninger og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.
Server lutefisken med bacon, ertestuing og mandelpoteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 30027)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2013-04-10
Oppdatert dato:2013-04-10
Lesere:
2439 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift