Tradisjonell lutefisk ny



Tradisjonell lutefisk ny oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd
Lutefisk er nydelig i seg selv, men passer også godt til ulikt tilbehør. Ertestuing, bacon, potet, brunost, sennep og ikke minst sirup er med på å løfte måltidet til nye høyder.

Oppskriften inneholder 73 Kalorier, 4 g Karbo, 8 g Protein og 2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Fisk, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Tradisjonell lutefisk ny er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar



Annonse




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
3kglutefisk
3sssalt
200grbacon

Ertepuré

500grerter, fryst
1tssukker
2sssmør
2tstimian, frisk
1dashsalt og pepper

Tilbehør

6porsjon(er)poteter




Kalorier og næringsinnhold i Tradisjonell lutefisk ny med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier72.60581.91Kcal
Protein8.2866.37gram
Karbohydrat4.1933.58gram
Kostfiber0.927.37gram
Fett2.3218.60gram
Mettet fett0.866.89gram
Salt1.239.89gram
Pris på oppskriftenKr 5.28Kr 42.32Kr .-
Hele oppskriften veier4 809 totalt802 pr porsj pr stk gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 200 °C.
Legg lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne.
Dryss på salt og dekk med aluminiumsfolie.
Bak lutefisken midt i stekeovnen til den er gjennomkokt, ca 40 minutter.
Skjær bacon i små terninger og legg de i en kald stekepanne. Stek på lav varme til det er gyllen, sprøtt og fettet har stekt ut. Tilsett ekstra smør dersom baconet er magert.

Ertepuré
Kok erter møre i vann tilsatt sukker.
Hell av overflødig vann og mos ertene.
Rør inn smør og timian, og smak til med salt og pepper.
Server lutefisk med bacon, ertepuré og kokt potet.

Tips:
Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 34907)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Innlagt dato:2019-12-20
Oppdatert dato:2019-12-20
Lesere: 446 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lutefisk med gamalost.Lutefisk med gamalost.
Denne retten har 66,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonell lutefisk ny.Tradisjonell lutefisk ny.
Denne retten har 72,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lutefisk med ertepure.Lutefisk med ertepure.
Denne retten har 72,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Unnis lutefisk med bacon og bjørkesirup .Unnis lutefisk med bacon og bjørkesirup .
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonell lutefisk med ertestuing.Tradisjonell lutefisk med ertestuing.
Denne retten har 86,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.