Fotograf:
Melk.no
Lutefisk med gamalost inneholder
75 Kalorier,
4 g Karbo,
8 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Lutefisk med gamalost har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Gluten, Melk, Sennep,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lutefisk med gamalost er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4270 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lutefisk med gamalost!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 74.51 | 1 149.97 | Kcal |
Protein | 8.02 | 123.78 | gram |
Karbohydrat | 3.94 | 60.81 | gram |
Kostfiber | 0.51 | 7.87 | gram |
Fett | 2.85 | 43.99 | gram |
Mettet fett | 1.21 | 18.67 | gram |
Salt | 1.06 | 16.37 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.54 | Kr 70.07 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 6 174 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 21,15 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
La ertene ligge i kaldt vann natten over. Hell av bløtevannet og hell over nytt kaldt vann slik at det dekker ertene. Kok opp og la småkoke til ertene er møre- ca. 1 time. Lag jevning av fløte og mel og rør jevningen inn i ertene. Kok opp under røring og la stuingen koke videre ca. 5 minutter. Smak til med salt. Hvis du vil ha ertepure, kan du kjøre hele stuingen i en foodprocessor.
Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i en kald stålkjele/gryte, dryss over salt og sett over svak varme. Snart trekkes vannet ut av fisken, kok opp og la trekke svakt ca. 12 minutter.
Lag hvit saus av ferdig pakke eller 5 dl melk + 2 ss hvetemel. Rør sennepspulveret ut i kaldt vann og tilsett det i den hvite sausen sammen med søt sennep. Rør sennepssausen jevn og smak til med salt.
Server fisken rykende varm på varme tallerkner med erter, poteter, baconfett med bacon, sennepssaus- og ikke å forglemme store gode skiver gamalost på.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28548)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-07-24
Oppdatert dato:2011-07-24
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift