Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus



Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus inneholder 154 Kalorier, 3 g Karbo, 13 g Protein og 9 g Fett pr 100 gr
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus har beregnet å ha følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3499 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
8stk filetbrystfileter av jerpe
4sshvetemel
1tssalt
0,5tshvit pepper
3stkeggehviter
2ssvann
50grsmør
200grsteinsopp
20grsmør
1dashsalt
1dashpepper

Saus:

2sssmør
2sshvetemel
3dlinnkokt kraft fra fugl eller vilt
2dlcréme fraîche
1dlportvin
1sssolbærgelé
noen friske solbær




Næringsdeklarasjon for Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier154.23810.65Kcal
Protein12.6866.65gram
Karbohydrat3.1516.56gram
Kostfiber0.542.84gram
Fett9.4649.72gram
Mettet fett5.0126.33gram
Alkohol0.67 %
Salt0.673.52gram
Pris på oppskriftenKr 9.60Kr 50.46Kroner
Hele oppskriften veier2 102 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo8,16 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Vend brystfiletene først i hvetemel tilsatt salt og pepper. Deretter vendes de i eggehvite, som er pisket sammen med litt vann. Klapp dem til slutt inn i mandelspon, slik at de er fullstendig dekket.

Brun de panerte brystfiletene forsiktig i smør. Etterstek dem i stekeovn på 120 C i 10-12 minutter.

Stek soppen mens kjøttet etterstekes. Ikke bruk for sterk varme. Soppens gode smak kommer best fram ved litt lang steketid.

Smelt smøret til sausen i en kjele og rør inn hvetemel. Fres jevningen i 5 minutter til den blir svakt brun.

Tilsett kraft, créme fraîche og portvin. Smak til med solbærgelé.

Kok sausen videre i 10 minutter. Tilsett til slutt noen friske solbær.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8133)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.