Mangomoussekake



Mangomoussekake oppskrift.
Fotograf: Kylling.no
Mangomoussekake inneholder 179 Kalorier, 19 g Karbo, 3 g Protein og 10 g Fett pr 100 gr
Mangomoussekake har beregnet å ha følgende allergener Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Mangomoussekake er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,7 poeng fra 3 lesere
Lesere: 5421 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Kjeksbunn:

150grknuste havrekjeks
50grvalnøtter, hakket
120grsmeltet smør
1tskanel

Fromasj:

8plate(r)gelatin
0,5dlvann el. jus
Ca 2,5stkmango, modne
3stkegg
1dlsukker
3dlkremfløte
2begeryoghurt mango/melon

Gelélokk:

6dlvann
1pakkesitrongelé
1pakkeappelsingelé

Pynt:

eksotiske frukter




Kalorier og næringsinnhold i Mangomoussekake med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier179.305 358.06334.88Kcal
Protein3.2697.426.09gram
Karbohydrat18.51553.1434.57gram
Kostfiber0.6619.721.23gram
Fett10.10301.8218.86gram
Mettet fett5.27157.489.84gram
Salt0.133.950.25gram
Pris på oppskriftenKr 4.73Kr 141.35Kr 8.83.-
Hele oppskriften veier2 988 totalt2 988 pr porsj187 pr stk gram
Energiprosent fra karbo41,29 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

Brekk kjeksen i mindre biter og ha dem i en matprosessor sammen med nøtter. La maskinen gå til kjeks og nøtter er helt knust. Tilsett smør og kanel og bland til en jevn masse. Klem kjeksmassen i et jevnt lag utover bunnen av en 26 cm. stor springform. La den stå kjølig mens du lager fromasjen.

Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skrell mangoene. Del en mango i båter og legg dem i et mønster på kjeksen. Mos resten gjennom en sikt. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland eggedosis, mangopuré og yoghurt. Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt dem i 1/2 dl kokende varmt vann. Hell den smeltede gelatinen i en tynn stråle i blandingen under omrøring. Vend inn stivpisket kremfløte. Hell fromasjen over kjeksbunnen og la kaken stå kjølig til den er stiv, gjerne et par timer.

Kok opp vann til gelélokket. Trekk kjelen til side, tilsett gelépulveret og rør til det er helt oppløst. Avkjøl geleen uten at den begynner å stivne. La formen stå på et plant underlag i kjøleskapet, og hell geleen over. Bruk en tynn kniv og løsne fromasjen forsiktig fra kanten av formen. Løft kanten varsomt opp. Bruk en lang stekespade og løft kaken over på et fat. Pynt kaken for eksempel med mango i skiver, pasjonsfrukt og physalis, som på bildet.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 26396)
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-09-15
Oppdatert dato:2009-09-15


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Mangomoussekake.Mangomoussekake.
Denne retten har 179,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.