Marinerte sardiner (tapas)



Marinerte sardiner (tapas) inneholder 213 Kalorier, 1 g Karbo, 12 g Protein og 18 g Fett pr 100 gr
Marinerte sardiner (tapas) har beregnet å ha følgende allergener Fisk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Marinerte sardiner (tapas) er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 5571 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
500grferske sardiner (ca 16 stk.)
havsalt
nymalt pepper
1,5dlolivenolje
0,75dlrødvinseddik
2feddhvitløk, finhakket
1stkrødløk, skåret i løvtynne skiver
3ssbladpersille, hakket




Næringsdeklarasjon for Marinerte sardiner (tapas)!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier213.28472.47Kcal
Protein11.8026.14gram
Karbohydrat1.162.57gram
Kostfiber0.440.97gram
Fett17.8439.52gram
Mettet fett2.866.34gram
Salt0.150.33gram
Pris på oppskriftenKr 7.01Kr 15.53Kroner
Hele oppskriften veier886 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo2,17 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

(Boquerones)

Legg sardinene på en tallerken, dryss havsalt over, dekk fiskene og sett dem i kjøleskapet natten over. Neste dag skjærer du opp fiskene langs buken med en lite,, skarp kniv og fjerner innmaten. Skjær av hodet bak gjellene og kast det. La kniven gli under ryggbeinet fra nakke til hale, slik at beinet skilles fra den underste fileten. Gjør det samme med den øverste fileten. Kast beinet. Skyll sardinene.

Bland olivenolje, eddik og hvitløk i en bolle til en enkel vinaigrette. Hell akkurat så mye over fiskene at de er dekket. La det stå i 35-45 minutter i romtemperatur. Legg løkskivene i en lav bolle og øs resten av vinaigretten over. La det stå i 15 minutter.

Fordel løkskivene på tallerkener og legg sardinene over. Dryss persille og pepper over og server.

Størstedelen av sardinene som fanges i Atlanterhavet utenfor Cantabria-kysten i Spania, legges ned for eksport, men Costa Bravas middelhavsfarvann har også glimrende sardiner å by på, og en stor del av disse beholdes til bruk i Spania. Den lokale fiskeflåten legger ut fra de små fiskelandsbyene Palamós, Sant Feluiu de Guíxols og L´Escala – sistnevnte har på grunn av de planktonrike farvannene like utenfor havnen vært et viktig sardinsentrum i århundrer.

Boquerones finnes i nesten ethvert tapas-utsalg i Cataluña og Andalucía. De små ferske fiskene dyppes noen ganger i krydret mel og frityrstekes, eller de legges rå til marinering i en syrlig vinaigrette, som i denne oppskriften.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6509)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Fingermat/tapas
Land: Spania
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-11
Oppdatert dato:2003-04-11


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.