Marinerte sardiner (tapas) inneholder
213 Kalorier,
1 g Karbo,
12 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Marinerte sardiner (tapas) har beregnet å ha følgende allergener
Fisk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Marinerte sardiner (tapas) er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5571 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Marinerte sardiner (tapas)!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 213.28 | 472.47 | Kcal |
Protein | 11.80 | 26.14 | gram |
Karbohydrat | 1.16 | 2.57 | gram |
Kostfiber | 0.44 | 0.97 | gram |
Fett | 17.84 | 39.52 | gram |
Mettet fett | 2.86 | 6.34 | gram |
Salt | 0.15 | 0.33 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.01 | Kr 15.53 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 886 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 2,17 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
(Boquerones)
Legg sardinene på en tallerken, dryss havsalt over, dekk fiskene og sett dem i kjøleskapet natten over. Neste dag skjærer du opp fiskene langs buken med en lite,, skarp kniv og fjerner innmaten. Skjær av hodet bak gjellene og kast det. La kniven gli under ryggbeinet fra nakke til hale, slik at beinet skilles fra den underste fileten. Gjør det samme med den øverste fileten. Kast beinet. Skyll sardinene.
Bland olivenolje, eddik og hvitløk i en bolle til en enkel vinaigrette. Hell akkurat så mye over fiskene at de er dekket. La det stå i 35-45 minutter i romtemperatur. Legg løkskivene i en lav bolle og øs resten av vinaigretten over. La det stå i 15 minutter.
Fordel løkskivene på tallerkener og legg sardinene over. Dryss persille og pepper over og server.
Størstedelen av sardinene som fanges i Atlanterhavet utenfor Cantabria-kysten i Spania, legges ned for eksport, men Costa Bravas middelhavsfarvann har også glimrende sardiner å by på, og en stor del av disse beholdes til bruk i Spania. Den lokale fiskeflåten legger ut fra de små fiskelandsbyene Palamós, Sant Feluiu de Guíxols og L´Escala – sistnevnte har på grunn av de planktonrike farvannene like utenfor havnen vært et viktig sardinsentrum i århundrer.
Boquerones finnes i nesten ethvert tapas-utsalg i Cataluña og Andalucía. De små ferske fiskene dyppes noen ganger i krydret mel og frityrstekes, eller de legges rå til marinering i en syrlig vinaigrette, som i denne oppskriften.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 6509)
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Fingermat/tapas
Land:
Spania
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-04-11
Oppdatert dato:2003-04-11
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.