Mjølmix



Mjølmix oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Oddmund, Marlin, Beate og Bente fra Røn skule står bak denne ekstra grove oppskriften som var ett av finalebidragene i konkurransen “Fremtidens skolebrød”.

Oppskriften inneholder 236 Kalorier, 33 g Karbo, 9 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Mjølmix er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 2833 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
2dllettmelk
25grgjær
1tssukker
0,5tssalt
3ssmandler
110grsammalt spelt, grov
90grbyggmel
55grsammalt rug, grov
3ssrosiner
3sshakkede mandler




Kalorier og næringsinnhold i Mjølmix med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier236.271 352.65169.08Kcal
Protein8.6949.756.22gram
Karbohydrat33.14189.7323.72gram
Kostfiber7.1640.995.12gram
Fett6.0734.754.34gram
Mettet fett0.744.240.53gram
Salt0.643.670.46gram
Pris på oppskriftenKr 2.93Kr 16.77Kr 2.10.-
Hele oppskriften veier573 totalt573 pr porsj72 pr stk gram
Energiprosent fra karbo56,1 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 kaker

Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i den lunkne melken. Hakk mandler og tilsett dem i væsken sammen med salt og mel. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. Dekk bakebollen og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted.

Ha deigen ut på melet bakebord. Kjevle deigen til en rund leiv på ca. 30 cm. Legg leiven på en stekeplate med bakepapir. Del leiven i åtte like store spisser. Dekk over med et klede og la bitene etterheve i ca. 30 minutter. Pensle med vann. Bruk hakkede mandler og rosiner som fyll/ topping.

Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 28261)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-02-21
Oppdatert dato:2011-02-21


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pacchetto 2.Pacchetto 2.
Denne retten har 338,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mjølmix.Mjølmix.
Denne retten har 236,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rotspelt rundstykker.Rotspelt rundstykker.
Denne retten har 189,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.