Fotograf:
Brodogkorn.no
Oddmund, Marlin, Beate og Bente fra Røn skule står bak denne ekstra grove oppskriften som var ett av finalebidragene i konkurransen “Fremtidens skolebrød”. Oppskriften inneholder
236 Kalorier,
33 g Karbo,
9 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Mjølmix er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2833 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Mjølmix med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 236.27 | 1 352.65 | 169.08 | Kcal |
Protein | 8.69 | 49.75 | 6.22 | gram |
Karbohydrat | 33.14 | 189.73 | 23.72 | gram |
Kostfiber | 7.16 | 40.99 | 5.12 | gram |
Fett | 6.07 | 34.75 | 4.34 | gram |
Mettet fett | 0.74 | 4.24 | 0.53 | gram |
Salt | 0.64 | 3.67 | 0.46 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.93 | Kr 16.77 | Kr 2.10 | .- |
Hele oppskriften veier | 573 totalt | 573 pr porsj | 72 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 56,1 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
kaker
Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i den lunkne melken. Hakk mandler og tilsett dem i væsken sammen med salt og mel. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. Dekk bakebollen og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter, på et lunt sted.
Ha deigen ut på melet bakebord. Kjevle deigen til en rund leiv på ca. 30 cm. Legg leiven på en stekeplate med bakepapir. Del leiven i åtte like store spisser. Dekk over med et klede og la bitene etterheve i ca. 30 minutter. Pensle med vann. Bruk hakkede mandler og rosiner som fyll/ topping.
Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 28261)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gjærbakst
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2011-02-21
Oppdatert dato:2011-02-21
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift