Mousse av skogsduer



Mousse av skogsduer inneholder 183 Kalorier, 1 g Karbo, 12 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Mousse av skogsduer har beregnet å ha følgende allergener Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Mousse av skogsduer er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3777 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
Ca 1,5stkskogsduer
150grkyllinglever
2sssmør eller margarin
2ssportvin
1dashsalt
1dashpepper
2dlkremfløte
0,5boks(er)consommé
1,5dlvann
5plate(r)gelatin
trøffel eller trøffelerstatning
rosépepper




Næringsdeklarasjon for Mousse av skogsduer!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier183.08286.73Kcal
Protein12.4819.55gram
Karbohydrat0.871.36gram
Kostfiber0.010.02gram
Fett14.1522.16gram
Mettet fett7.6311.95gram
Alkohol0.33 %
Salt0.260.41gram
Pris på oppskriftenKr 12.84Kr 20.11Kroner
Hele oppskriften veier940 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo1,9 %LavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Klargjør fuglen og ta ut innmaten. Skyll og tørk den. Skjær brystkjøttet fra skroget. Forsøk også å skjære løs så mye av kjøttet på lårene som mulig. Ta bort skinnet og alle hinner og sener. Skjær kjøttet i mindre biter. Ta bort eventuelle hinner på kyllingleveren og del den i mindre biter.

Brun kjøtt og lever i matfettet. Salt og pepre lett og la alt bli kaldt. Bland det med portvin i en foodprosessor. Eller passér massen gjennom en sil om den skal være riktig fin og glatt. Pisk fløten. Bland massen med fløten. Smak godt til med salt og pepper. Hell moussen i små porsjonsformer eller i en avlang form. Sett formene i kjøleskapet. Garner eventuelt med noen trøffelskiver og rosépepperkorn.

Legg gelatinplatene i vann i 10 minutter.

Varm opp consommeen og vannet. Tilsett de oppbløtte gelatinplatene og la dem smelte. Sett blandingen kaldt til den begynner å stivne. Hell litt av geleen forsiktig over mouseen. La det stå kaldt til geleen har stivnet helt.

Server porsjonsmousseen i formene eller skjær den opp og legg den på salat eller artisjokkbunner. Garner med f.eks. sjampinjonger og aspargestopper.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8017)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-21
Oppdatert dato:2003-04-21


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.