Fotograf:
Audun Aagre
Norsk Kongekrabberisoni med safran inneholder
107 Kalorier,
3 g Karbo,
10 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Norsk Kongekrabberisoni med safran har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Norsk Kongekrabberisoni med safran er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Norsk Kongekrabberisoni med safran!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 106.83 | 242.77 | Kcal |
Protein | 9.88 | 22.45 | gram |
Karbohydrat | 2.65 | 6.02 | gram |
Kostfiber | 0.41 | 0.93 | gram |
Fett | 6.21 | 14.11 | gram |
Mettet fett | 2.70 | 6.14 | gram |
Salt | 1.02 | 2.32 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 16.31 | Kr 37.06 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 909 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,92 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens kongekrabben. Stek kjøttet fra klørne i olje og ha smør i pannen på slutten. Resten av klørne stekes også med. Den tynne delen av krabbekjøttet kuttes i tynne skiver, mens den tykke delen kuttes i tykke skiver.
Ha finhakket estragon og revet sitronskall over på slutten sammen med smør. Skjær piquillos i ringer og stek den i pannen.
Kok risonien i vann til den er al dente, smak den til som en risotto med safran, parmesan, sitronsaft, salt og pepper. Ha i urtene på slutten.
Server med opprevet kokt kongekrabbeskulder i risonien og legg resten av krabben på toppen.
Denne retten er kreert av Geir Skeie til Årets Kokk 2006.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4063 totalt.
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 22108)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-05-31
Oppdatert dato:2006-05-31
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift