Fotograf:
Audun Aagre
Norsk Kongekrabberisoni med safran inneholder
107 Kalorier,
3 g Karbo,
10 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Norsk Kongekrabberisoni med safran har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Skalldyr, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Norsk Kongekrabberisoni med safran er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4463 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Norsk Kongekrabberisoni med safran!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 106.95 | 243.04 | Kcal |
Protein | 9.90 | 22.50 | gram |
Karbohydrat | 2.65 | 6.02 | gram |
Kostfiber | 0.43 | 0.98 | gram |
Fett | 6.21 | 14.11 | gram |
Mettet fett | 2.66 | 6.04 | gram |
Salt | 1.02 | 2.32 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 16.31 | Kr 37.06 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 909 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,91 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Rens kongekrabben. Stek kjøttet fra klørne i olje og ha smør i pannen på slutten. Resten av klørne stekes også med. Den tynne delen av krabbekjøttet kuttes i tynne skiver, mens den tykke delen kuttes i tykke skiver.
Ha finhakket estragon og revet sitronskall over på slutten sammen med smør. Skjær piquillos i ringer og stek den i pannen.
Kok risonien i vann til den er al dente, smak den til som en risotto med safran, parmesan, sitronsaft, salt og pepper. Ha i urtene på slutten.
Server med opprevet kokt kongekrabbeskulder i risonien og legg resten av krabben på toppen.
Denne retten er kreert av Geir Skeie til Årets Kokk 2006.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Norges sjømatråd
(Intern: 22108)
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-05-31
Oppdatert dato:2006-05-31
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift