200 g hasselnøtter
3 egg
2 dl Dansukker Brun Farin
½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
Til formen
smør eller margarin
hvetemel
Fyll
2 bananer
1 ts friskpresset sitronsaft
2 dl kremfløte
2 ss Dansukker Gelésukker Multi
1 ts vaniljesukker
100 g revet myk nougat (Odense)
Pynt
1 Noblesse-plate (tynn sjokoladeskive)
11 biter Toffifee
10 g hvit sjokolade
1 ½ dl kremfløte
1 ss Dansukker Melis med sjokoladesmak
1 ss Dansukker Melis
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Mal nøttene. Visp egg og sukker luftig. Bland nøttene, hvetemelet og bakepulveret og vend det inn i røren. Hell røren i en smurt og melet springform, 1,5 liter. Stekes i nedre delen av ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter. La kaken stå i formen noen minutter før den hvelves. Avkjøl på rist.
Del kaken i to bunner. Mos bananene. Bland i sitronsaften. Smør mosen ut over den ene bunnen. Visp fløten stiv med gelé- og vaniljesukkeret. Rør i den revne nougaten. Smør 1/3 av fløteblandingen på bananfyllet. Legg den andre kakebunnen oppå. Smør det resterende fyllet rundt hele kaken. Legg sjokoladen i en sprøytepose og lag knute på posen. Legg posen i en bolle med varmt vann slik at sjokoladen smelter. Sprøyt ut tall fra 1 til 12 på Toffifee-bitene og Noblesse-platen. Visp fløten stiv sammen med de to melisvariantene. Sprøyt kremen på kaken. Pynt med de nummererte Toffifee-bitene og Noblesse-platen.