Fotograf:
Melk.no
En fin kake for de som er født i Værens tegn. Oppskriften inneholder
350 Kalorier,
31 g Karbo,
5 g Protein og
23 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Værens kake 21. mars - 20. april er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4855 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Værens kake 21. mars - 20. april med ingrediensene over!
| Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
|---|
| Kalorier | 350.00 | 6 448.33 | 806.04 | Kcal |
| Protein | 4.54 | 83.64 | 10.46 | gram |
| Karbohydrat | 30.58 | 563.40 | 70.42 | gram |
| Kostfiber | 1.26 | 23.21 | 2.90 | gram |
| Fett | 23.00 | 423.75 | 52.97 | gram |
| Mettet fett | 10.10 | 186.08 | 23.26 | gram |
| Salt | 0.23 | 4.32 | 0.54 | gram |
| Pris på oppskriften | Kr 4.73 | Kr 87.14 | Kr 10.89 | .- |
| Hele oppskriften veier | 1 842 totalt | 1 842 pr porsj | 230 pr stk | gram |
| Energiprosent fra karbo | 34,94 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 8
stykker
Pisk eggehvitene, til marengsbunnene, stive med melis.
Tilsett hakkede nøtter og fordel marengsrøren i godt smurt langpanne. Lag et snitt langs midten med en kniv for å markere at bunnen etter steking skal deles i to. La marengsen tørke/steke i ovnen. Den skal ikke bli brun. Del marengsbunnen på midten i to like deler og avkjøl på rist.
Sukkerbrød
Lag sukkerbrødet ved å piske egg og sukker til tykk eggedosis. Fold forsiktig inn bakepulver siktet sammen med hvetemelet. Fordel røren på halvparten av langpannen. (Bunnen skal bli like stor som en av marengsbunnene.) Stek sukkerbrødbunnen og avkjøl på rist.
Nøttefyll
Lag nøttefyllet ved å riste malte nøtter sammen med sukker i en kjele, spe med det varme vannet og rør det godt sammen. Avkjøl litt og rør inn melet og eggeplommene. Spe med fløten og sett alt tilbake på kokeplaten. La kremen tykne under røring på svak varme. Ta kjelen av varmen og smak til med vaniljesukker. Avkjøl.
Rør meierismøret luftig og rør inn den kalde nøttekremen. Rør til alt er luftig.
Legg kaken sammen slik
Legg først en marengsbunn på serveringsfat og bre over ca ¼ av nøttekremen. Legg på sukkerbrødet og smør over neste ¼ av nøttekremen. Legg på den siste marengsbunnen, og dekk sider og topp med resten av nøttekremen.
Legg på sjablongen hvor væren er klippet ut og dryss i rikelig med melis.
Pynt med mokkabønner.
I stekeovnen på 150 °C i ca 45 minutter for marengsen
.
I stekeovnen på 175 °C i ca 15 minutter for sukkerbrødet.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28353)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-08-06
Oppdatert dato:2013-08-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift