Fotograf:
Kylling.no
Appelsin-mandelkake 5 inneholder
390 Kalorier,
38 g Karbo,
6 g Protein og
23 g Fett pr 100 gr
Appelsin-mandelkake 5 har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Appelsin-mandelkake 5 er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
16359 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Appelsin-mandelkake 5 med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 389.83 | 6 324.06 | 527.00 | Kcal |
Protein | 5.89 | 95.55 | 7.96 | gram |
Karbohydrat | 37.57 | 609.48 | 50.79 | gram |
Kostfiber | 2.56 | 41.53 | 3.46 | gram |
Fett | 23.43 | 380.10 | 31.67 | gram |
Mettet fett | 9.48 | 153.79 | 12.82 | gram |
Salt | 0.32 | 5.18 | 0.43 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.38 | Kr 103.50 | Kr 8.63 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 622 totalt | 1 622 pr porsj | 135 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 38,55 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Mal mandlene på mandelkvern eller i en matprosessor. Tilsett egg og melis og pisk det sammen til en porøs røre. Bland inn mel, avkjølt smør og revet appelsinskall. Hell røren over i en smurt springform, 24 cm i diameter, og stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter.
Hvelv kaken over på en rist. Hell presset appelsinsaft og eventuelt litt likør/konjakk over kaken. La den stå og trekke til den blir kald.
Smelt hvit og mørk sjokolade hver for seg over vannbad, ikke rør i sjokoladen før den er smeltet. Hell vel halvparten av hver sjokolade på stiv plast (ark for overhead) eller bakepapir. Stryk sjokoladen raskt ut ved hjelp av en stekespade. La sjokoladen stivne i kjøleskap.
Vær rask før resten av sjokoladen stivner: Fyll den i en sprøytepose med en tynn spiss. Sprøyt sjokoladen på kryss og tvers oppå kaken. La gjerne kaken bli kjøleskapskald før du pynter den ferdig.
Skrubb og skyll appelsinene godt under lunkent vann. Bruk en potetskreller og skjær skallet i brede strimler. Kok opp sukker og vann. La det koke til lys karamell. Slå av varmen og tilsett appelsinskall. Når skallene er blanke tar du dem opp ett etter ett – bruk gjerne en stor pinsett, pølseklype eller gaffel – og legger dem på bakepapir. Karamellen som er igjen i kjelen heller du i sikksakk-mønster over på bakepapir som er smurt med litt olje.
Pynt kaken oppå med de karamelliserte appelsinskallene. De stivnede karamellstripene brekkes i store flak og settes oppå. Ta de tynne sjokoladeflakene ut av kjøleskapet, og brekk dem i store biter som settes rundt kanten av kaken.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 23071)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2006-11-18
Oppdatert dato:2006-11-18
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift